x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta: Ruxandra Săraru

Astăzi e ziua ta: Ruxandra Săraru

17 Apr 2011   •   18:04
Astăzi e ziua ta: Ruxandra Săraru
Sursa foto: Alexandru Dolea/
161568-ruxandra-sararu-foto.-alexandru-dolea.jpg"De la începutul anului m-am întors la elementele de bază ale meseriei de jurnalist, iar în emisiunea «Oameni care mişcă România», caut să găsesc, din noianul de ştiri ca­tastrofice şi terifiante, care ne inundă viaţa, oamenii care se încăpăţânează să creadă că, în România, se mai poate face ceva, că România se poate mişca şi-n sens pozitiv. În rest, am trecut de la funcţia de executiv la cea de consilier al preşedintelui director General, Andras Istvan Demeter, în­cercând să găsim împreună, cu o echipă motivată, un drum nou, up-da­tat, pentru Radio România, care este şi va rămâne prima, unica şi marea mea dragoste. Dacă nu aş fi fost româncă, nu cred că ar fi fost diferit destinul meu, poate mai lin şi mai lipsit de obstacole. În orice caz, mai calm şi mai aşezat, aşa cum se-ntâmplă în societăţile normale, spre care noi tânjim.

Ce ar schimba în România. "Clasa politică şi presa, care se merită una pe cealaltă, prin derizoriu şi tabloi­di-za­rea în care ne-au făcut, cu voluptate, să trăim. Şi nu în ultimul rând, modul nostru de-a gândi şi de a acţiona. Şi de a privi realitatea". Despre viitorul presei. "Sumbru astăzi, dacă vom continua să păşim noi, pălmaşii acestei bresle, pe drumul tabloidizării şi al senzaţionalului cu orice chip. Şi dacă nu ne vom opri din această goană nebună, pentru analiză, pentru reportaj, pentru interviul elegant, echilibrat şi documentat, pentru editorialele cu adevărat de analiză şi substanţă."

Dacă ar fi să o ia de la capăt. "În primul rând, cred că aş alege la fel, dar aş folosi cu mai multă abilitate arta compromisului, care este nu numai arta diplomaţiei, este însăşi arta vieţii". Lucruri cu adevărat importante în viaţă. "Până la urmă, cele mai importante lucruri din viaţă rămân familia, ţara şi prietenii adevăraţi. Cu riscul de a părea desuetă, cred că pentru a reuşi în viaţă, trebuie să-ţi iubeşti şi să-ţi respecţi familia, ţara şi prietenii."

Ce îşi doreşte la acest început de an de viaţă. "Sănătatea este lucrul pe care mi-l doresc cel mai tare, pentru mine şi familia mea, iar familiei mele, încă mulţi ani de viaţă sănătoşi, pentru că, trebuie să recunosc cinstit, în sinea mea, am rămas un mare copil."

×