x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar "Astăzi e ziua ta..." - Sanda Ţăranu

"Astăzi e ziua ta..." - Sanda Ţăranu

08 Ian 2008   •   00:00
"Astăzi e ziua ta..." - Sanda Ţăranu
Sursa foto: DRAGOS ROBATZCHI/

"Am fost foarte legată, foarte indrăgostită de meseria mea, dar azi ii mulţumesc lui Dumnezeu că am făcut-o in acea perioadă, aşa cenzurată cum era. Profesionalismul de atunci s-a pierdut. Şi respectul faţă de public", mărturisea fosta prezentatoare TVR. Sanda Ţăranu implineşte astăzi 69 de ani.

"Am fost foarte legată, foarte indrăgostită de meseria mea, dar azi ii mulţumesc lui Dumnezeu că am făcut-o in acea perioadă, aşa cenzurată cum era. Profesionalismul de atunci s-a pierdut. Şi respectul faţă de public", mărturisea fosta prezentatoare TVR. Sanda Ţăranu implineşte astăzi 69 de ani.

"Sunt plăcut surprinsă că aţi aflat de aniversarea mea, pentru că eu n-am prea fost obişnuită să-mi serbez ziua, nici măcar in familie. Intotdeauna eram pe post de ziua mea, la Televiziune. Anul trecut, la a 50-a aniversare a Televiziunii Romăne, colegii mei au instalat la poarta Televiziunii un ecran imens. Inainte de a intra pe poarta Televiziunii am privit la acel ecran. Era o doamnă, o domnişoară, o figură pe care atunci cănd am văzut-o l-am intrebat pe soţul meu cine e. Tu eşti, mi-a răspuns. M-a surprins in mod plăcut această surpriză extraordinară. Imi pare bine că incă mai am relaţii foarte bune cu toţi din Televiziunea Romănă şi mă bucur foarte mult pentru cei care se manifestă acum şi sunt profesionişti. Mă bucur pentru succesul lor. Fac parte din televiziunea in care am lucrat eu şi consider că televiziunea e casa mea. Mă bucur pentru orice succes al Televiziunii Romăne şi pentru oamenii care lucrează acolo.

«Să ştiţi că vă iubim, pentru că sunteţi a noastră!» este cel mai frumos lucru care mi s-a spus vreodată. Este extraordinar să te considere oamenii ca fiind al lor, că faci parte din familia lor. Este mai mult decăt orice. In scrisori, oamenii imi scriau: «Vă scriem dumneavoastră, pentru că numai in dumneavoastră, avem incredere». Am stat de foarte multe ori şi m-am găndit de unde imi vine această incredere. Nu ştiu să răspund. Mă bucur că este aşa, pentru că e mare lucru să ai increderea, prietenia şi dragostea oamenilor. Cred că aceeaşi dragoste şi acelaşi respect venea şi din partea mea ori de căte ori m-am adresat lor. Această dragoste şi acest respect s-au intors către mine inzecit.

Â

Lumea mă recunoaşte şi acum pe stradă, mă opreşte şi-mi spune: «Să ştiţi că nu v-am uitat». Acesta este lucrul pentru care mă felicit, dar aici nu ştiu dacă e meritul meu. Cred că e ceva ereditar. Au fost foarte multe momente frumoase, dar au fost şi momente grele, ca in orice meserie. Insă eu mă găndesc doar la cele frumoase. Aşa am fost educată şi probabil că asta e structura mea. Mă felicit că sunt aşa, ca să nu am regrete care să-mi distorsioneze sufletul sau să mă urăţească. Nu mă găndesc niciodată decăt la tot ceea ce a fost frumos şi asta imi dă şi tonusul pe care trebuie să-l am. Toată lumea trebuie să-l aibă, indiferent dacă mai este sau nu in activitate. In afară de sănătate, imi doresc să nu mai am momente de tristeţe aşa cum am avut in ultimul timp, pentru că am pierdut atăţia oameni dragi."

×
Subiecte în articol: calendar