x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta: Tania Popa

Astăzi e ziua ta: Tania Popa

de Loreta Popa    |    17 Ian 2011   •   19:13
Astăzi e ziua ta: Tania Popa
Sursa foto: Lucian Alecu/Jurnalul Naţional

146958-la-tania-popa-hk2f4986.jpgActriţă de puternic şi bogat în nuanţe temperament, Tania Popa are un aer de inconfundabilă distincţie. Optimismul său este limpede, natural, pare că răzbate la suprafaţă cu uşurinţă şi este molipsitor. Cariera ei teatrală numără peste 20 de roluri şi un repertoriu impresionant, de la Shakespeare la Goldoni. Posesoare a unei capacităţi inegalabile de a face compoziţie, Tania Popa îşi aşteaptă cu calm, ca orice om inteligent, sărbătoarea. Jurnalul Naţional îi urează “La mulţi ani!”.

“Anul care a trecut a fost unul foarte în regulă din punct de vedere profesional. De fapt, ultimii ani sunt constanţi în activitatea mea, ca filmări, ca spectacole, ca acţiuni. În cariera mea de mulţi ani există o constantă care îmi convine. În fiecare an îmi stabilesc două proiecte. Niciodată nu am avut timp sau starea necesară, dar anul acesta chiar le voi duce până la capăt. Sunt hotărâtă. Voi prelucra nişte piese ruseşti cu care voi ieşi pe piaţă. Apoi, un vis şi mai mare de-al meu, dacă nu în primăvară, poate în toamnă, sper din suflet să reuşesc, ar fi o primă prezentare de modă cu creaţiile mele. Asta îmi doresc de când sunt, actoria a fost, aşa, o întâmplare. Celelalte sunt şi au rămas pasiunile vieţii mele. Muzica este aproape de sufletul meu, dar pe primul loc la mine este designul.

În ceea ce priveşte cariera, mi-aduc aminte că mi-a spus cineva odată: «Fură cât poţi de la maeştri, privind sau ascultând!». Aşa că asta am făcut. Am furat de la actori consacraţi, cu multă experienţă, şi am învăţat multe, foarte multe. Am luat din ceea ce am văzut frumos în jurul meu. Atât de la colegii mei români, cât şi de la cei străini. Aş putea să spun că sunt un om bolnav de optimism, râd excesiv de mult, chiar şi atunci când nu trebuie, acestea sunt problemele mele. Foarte optimistă şi pozitivă. Sună ca şi calităţi, dar în ziua de astăzi ele pot fi trecute la defecte. Chiar dacă s-ar dărâma totul în jurul meu, mă gândesc că nu-i nimic, găsim noi o soluţie, vedem mâine.

Din păcate, lumea nu-şi dă seama cât de scurtă este viaţa. Cât trăim noi pe pământ este foarte puţin, aşa că mi se pare inutil să te superi, să te încrâncenezi, mi se pare mai bine să faci lucruri bune şi să fii pozitiv, să crezi că totul o să fie bine. De ziua mea fac o glumă, dar în orice glumă există un strop de adevăr. Aş vrea să mă sune cei de la «Dansez pentru tine» să dansez pentru un caz, mi se pare că este necesar să trec prin acel antrenament, să-mi forţez limitele fizice şi psihice. Dar cel mai frumos cadou de ziua mea ar fi ca niciodată să nu-mi fie bolnavi copiii. Îmi doresc să le fie bine! În rest, eu nu-mi serbez ziua de ani şi ani.”

×
Subiecte în articol: astăzi e ziua ta...