x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta: Teodora Enache

Astăzi e ziua ta: Teodora Enache

29 Sep 2011   •   21:00
Astăzi e ziua ta: Teodora Enache

Teodora Enache traieste o noua Renastere, in adevaratul sens al cuvantului. Dupa o perioada grea, culminand cu o operatie (destinul a facut ca ziua operatiei sa coincida cu ziua inmormantarii maestrului ei, Johnny Raducanu), simte, stie, ca la cei 44 de ani, pe care ii implineste astazi, a primit o noua viata in dar. In fiecare zi primeste o unealta si inca o culoare cu care sa-si poata trai si infaptui Lucrarea... La multi ani!

"Sa aveti mereu puterea sa alegeti Iubirea, Pacea, si Lumina!"
"Parca mi s-a ridicat un val de pe ochi, mi s-au intamplat atatea miracole in perioada asta, atatea lectii pe care le-am invatat si atat de multe altele pe care le mai am de invatat! Mi s-a deschis inima, pot iubi mai mult, pot prin inima sa il traiesc mai intens pe Dumnezeu prin fiecare om, fiecare brad, fiecare piatra… Iti multumesc, Doamne, pentru cadoul primit! Cititorilor, publicului meu, le doresc sa aiba mereu puterea sa aleaga Iubirea, Pacea si Lumina! Acum stiu ca nu e usor, dar mai stiu ca numai asa se poate."

Teodora Enache canta tot ceea ce traieste. Fiecare experienta, fiecare emotie se aduna in creuzetul fiintei sale si urca incet, incet, ca intr-un proces magic de alchimie… Si in timp se transforma in sunet… Cantul sau…

Fiecare intalnire (muzicieni, profesori, colegi) i-a dezvaluit inca o nuanta a muzicii, a fost si este deschisa la orice influenta. Dar drumul si l-a urmat fara sa tina cont de nimeni. Si-a ascultat glasul care cerea timp, studiu, munca si daruire, i-a fost devotata si inca ii este. Nu a tinut cont nici de anii in care jazzul nu era mediatizat, nici de anii in care viata de zi cu zi devenea aproape imposibil de dus (material).

"Au existat multe momente (ce e drept, de multisor...) in care, dupa concerte, fugeam repede unde sa nu ma vada nimeni si ma cuprindea toata disperarea de pe lume, in care realizam cat de mult mai am pe acest drum si ce putin am parcurs... plangeam pana simteam ca nu mai am contur... Dar a doua zi de dimineata, MEREU s-a intamplat asa, ma apucam constiincios de lucru... Acele momente erau salturi in munca mea. Si numai munca m-a echilibrat", se confesa artista intr-un interviu.

"Multumesc Existentei Cantand!!! Multumesc pentru toate darurile cu care ma copleseste – DARUL de a avea copii sanatosi si frumosi si o familie minunata pe care am puterea sa o iubesc mai mult decat pe mine; DARUL de a ma simti daruind sub lumina reflectoarelor, iar a doua zi, darul de a-mi continua munca cu smerenia si abnegatia unui sclav; DARUL de fi inconjurata de oameni frumosi; DARUL de a invata conti­nuu si de a fi inconjurata mereu de energia sfanta a Inceputului; DARUL de a sti a ma juca… O, Doamne, ce minunat e sa ma joc, simtindu-ma iubita si ocrotita de Tine."

×
Subiecte în articol: teodora enache