x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astazi e ziua ta... Theodor Stolojan

Astazi e ziua ta... Theodor Stolojan

de Violeta Cristea    |    Ramona Vintila    |    24 Oct 2006   •   00:00
Astazi e ziua ta... Theodor Stolojan

A detinut functia de prim-ministru interimar al Romaniei din septembrie 1991 pana in noiembrie 1992. La Congresul Extraordinar al PNL din august 2002 a fost ales presedinte. A fost exclus din partid, printr-o decizie a organizatiei PNL Bucuresti Sector 2. Astazi, Theodor Stolojan sarbatoreste 63 de ani.

A detinut functia de prim-ministru interimar al Romaniei din septembrie pana in noiembrie 1992. La Congresul Extraordinar al PNL din august 2002 a fost ales presedinte. A fost exclus din partid, printr-o decizie a organizatiei PNL Bucuresti Sector 2. Astazi, Theodor Stolojan sarbatoreste 63 de ani.

"Ce-a mai mare izbanda a mea: am ramas integru"

Aceasta aniversare coincide cu un moment destul de agitat. Dupa cum stiti, am fost exclus din PNL de conducerea actuala a partidului, am demarat, impreuna cu o serie de colegi liberali, un proiect de anvergura privind relansarea PNL si coagularea fortelor de dreapta. Pe de alta parte, am luat decizia de a demisiona din functia de consilier prezidential, pentru a pune capat oricaror speculatii potrivit carora in spatele demersurilor mele politice s-ar afla alte interese decat cele exprimate public. Toate acestea m-au captat destul de mult in ultimul timp, astfel incat aniversarea aceasta imi va oferi prilejul de a face un bilant.

A fost un an plin, cu siguranta. Au fost si unele dezamagiri, dar in acelasi timp si mult optimism. Cea mai mare dezamagire a fost produsa de Calin Popescu Tariceanu, omul caruia i-am incredintat conducerea PNL in 2004 si care acum a ordonat excluderea mea si a altor liberali. Proiectul major, in care cred si caruia am decis sa ma dedic, consta in relansarea valorilor liberale in cadrul PNL. Impreuna cu alti liberali, unii dintre ei considerati indezirabili de actuala conducere si, in consecinta, exclusi, vom lansa spre dezbatere - in atentia membrilor simpli ai PNL, dar nu numai - ideea coagularii fortelor politice de dreapta. Simplii liberali trebuie sa inteleaga faptul ca este necesar ca PNL sa aiba un proiect politic. Actuala conducere a PNL nu a oferit partidului aceste lucruri si de aceea trece prin aceasta criza profunda.

Consider ca cea mai mare izbanda a mea este faptul ca am ramas un om integru, caruia nu i se poate reprosa nimic. La mine nu a venit nici un securist sa imi ceara sa colaborez si nici nu a venit nimeni sa-mi dea spaga pentru a-l favoriza in vreun fel. Cred ca acest lucru sta la baza increderii pe care oamenii mi-o acorda. Exista momente in care ai dori sa schimbi diferite lucruri sau situatii. E omeneste. Acestea sunt de fapt momentele in care evaluezi lucrurile si te autoevaluezi. In situatiile mai dificile, cel mai mult au contat increderea in propria persoana, increderea ca pot face lucrurile sa mearga mai bine, dar si increderea pe care oamenii o au in mine.

Sub aspect profesional, sunt doua lucruri la care tin in acest moment. Este vorba despre relansarea partidului in care am crezut si cred, pe de o parte, si despre unificarea fortelor politice de dreapta. Ambele fac parte dintr-un proiect al carui co-autor sunt si pe care as dori sa il vad realizat cat mai curand.

×
Subiecte în articol: calendar pnl