x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta: Viorel Păunescu

Astăzi e ziua ta: Viorel Păunescu

12 Iul 2010   •   00:00
Astăzi e ziua ta: Viorel Păunescu

Un om cu un deosebit succes în sport şi turism, care a preferat să rămână discret... Viorel Păunescu a împlinit ieri 75 de ani. La mulţi ani!



"Aştept să vină democraţia..."
"În ultimii trei ani (fără concediu) şi în aceste zile, am muncit şi muncesc câte 10-12 ore pe zi, ca şi acum 40 ani, când am început activitatea în turism. În aceste zile se fac ultimele retuşuri la un ambiţios proiect unicat, legat de turism şi care n-a fost afectat de nemiloasa criză economică mondială ­ un condominium la parametrii celor mai de lux edificii de acest gen din lume şi care răspunde celor mai exigente cerinţe prin soliditatea structurii, eleganţa şi frumuseţea arhitecturală, cât şi prin dotările la nivelul unui hotel de 5 stele. Un parcaj pe 210 mp ­ mecanizat, multietajat, în care se pot parca 84 de autoturisme, realizat de japonezi; o grădină cu multe plante, flori şi gazon ­, constituind o zonă ecologică şi o pată de culoare în staţiunea Mamaia, ceva care se vrea o cotitură radicală în dezvoltarea bazei materiale în turismul românesc. A fost dorinţa mea de a lansa o nouă concepţie competitivă şi în acelaşi timp am dorit ca acest obiectiv să încununeze activitatea mea de 40 de ani în turismul românesc, să rămână un punct de referinţă pentru viitor. Am dorit şi am reuşit, cu siguranţă, un nou început în turismul românesc, un nou concept de construcţie, dotări, calitatea materialelor, confort şi siguranţă oferit locatarilor acestui condominium. Deviza mea a fost «Am câştigat din turism, să investesc în turism!».

Lucrez de 40 de ani în turism, 20 de ani am lucrat iarna în Bucureşti şi vara pe litoral. Am reuşit în comunism să creez, atât în Bucureşti, cât în special pe litoral, un nou gen de localuri de divertisment ­ restaurant-cabaret ­, unde se desfăşurau spectacole de nivelul celor mai renumite cabarete din lume ­ care depăşeau restricţiile comuniste, creându-se pentru turiştii români şi străinii din ţările nordice, Germania, Cehia, Polonia, Anglia etc., locuri de petrecere a concediilor pe litoralul românesc cu puncte de atracţie artistice deosebite. Pentru mine, munca în turism a fost şi este o mare pasiune, o relaxare.

Cea mai mare dezamăgire a vieţii mele s-a produs între anii 2003-2007, este o problemă de familie pe care n-o voi comenta niciodată.
În 1989, revoluţia a lichidat comunismul în România şi de atunci aştept să vină democraţia, n-a venit şi aş dori să apuc ziua când se va instala şi în ţara noastră adevărata democraţie.

La 20 de ani eram dornic să mă afirm pe plan sportiv; iubeam sportul, mişcarea şi tot ce e de iubit la această tânără vârstă. Între anii 1955-1964 am fost sportiv de performanţă ­ jucător de handbal în 11, desfăşurându-mi activitatea la cluburile Dinamo şi Steaua. Din anul 1969, viaţa mea s-a desfăşurat pe două planuri paralele, unul în principal de turism şi altul în secundar, activitatea sportivă. Între anii 1998-2005 am fost preşedinte al «Asociaţiei Fotbal Club Steaua Bucureşti», când am câştigat cu echipa Steaua două campionate, Cupa şi Super Cupa României. De şase ani sunt preşedinte al Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern. La 40 de ani eram căsătorit, îmi iubeam soţia, oamenii cu care colaboram ­ artişti, actori, comici, balerini, persoanele apropiate, cei cu care am lucrat în vremea comunismului aspru prin cenzurarea spectacolelor în gen de cabaret-restaurant şi în care se derulau spectacole occidentale ­ scăpate de sub controlul cenzurii comuniste. Autorităţilor le prezentam la vizionare un anumit spectacol care se încadra în cerinţele vremii respective, iar publicului îi prezentam un spectacol adevărat, aplaudat şi elogiat de spectatori. Astăzi, iubesc la fel de mult familia, oamenii cu care am lucrat şi cei cu care lucrez şi alături de care am obţinut rezultate de excepţie în turism, apreciate la superlativ de cei care au condus şi conduc destinele turismului românesc şi în special de cei care consumă acest produs.

Toată viaţa mea a fost o muncă fără pauză, din dorinţa de a obţine din turism tot ce are mai bun. Hotelurile, restaurantele şi barurile conduse de mine au avut ca oaspeţi cele mai mari personalităţi care au vizitat România acelor timpuri: Pavarotti, regele Spaniei, regina Olandei, primul-ministru al Franţei, Rusiei, Italiei, toate personalităţi din ţările Europei Centrale şi de Est, respectiv Germania, Polonia, Italia, Austria, Cehia, Ucraina, preşedintele Chinei etc., cât şi personalităţi din lumea sportivă precum Sepp Blatter ­ preşedinte FIFA şi Michel Platini ­ preşedinte UEFA. După 1990, am condus, ca preşedinte şi director general, Compania Hotelieră Intercontinental, Hotelul Lido şi Hotelul Rex din Mamaia.

Dacă ar fi să mă mai nasc o dată, aş vrea să fie tot în România, aş face tot ce am făcut până acum ­ sport şi turism, domenii în care am fost lider şi idol pentru cei tineri. Ar trebui să fiu mai puţin credul, să fiu mai puţin sentimental.

Cele mai frumoase amintiri din viaţa mea sunt: viaţa împreună cu părinţii, fraţii şi sora mea, când dormeam toţi şase într-o cameră; căsătoria mea cu actuala soţie, Anişoara Rădulescu, acum 40 de ani; întreaga activitate din turism, în general cu succes, şi anul 1986, când spectacolul de la barul Melody din Mamaia a fost selecţionat pentru premiere în competiţie cu alte baruri de noapte de renume din Europa, dar din păcate nu am putut participa din cauza interdicţiei din acea vreme de a depăşi ora 21:00, ora de închidere a programului."

Cred că cel mai important în viaţă este să studiezi mereu, să munceşti, să fii corect cu meseria ta, să iubeşti şi să fii iubit de tot ce te înconjoară, să ştii că toată viaţa mai ai de învăţat

×
Subiecte în articol: calendar