x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi este ziua ta, Nadia Comăneci

Astăzi este ziua ta, Nadia Comăneci

de Ramona Vintila    |    12 Noi 2014   •   01:28
Astăzi este ziua ta, Nadia Comăneci

Încă este fata care se urcă în copaci sau pe acoperişul casei, este încă mica elevă care, cu două codiţe, păşeste în incinta şcolii, este încă mica gimnastă de la Oneşti care descoperă aparatele din sală, este câştigătoarea de la mondiale, este cea care a fost îndrumată să aibă succesul la Olimpiada de la Montreal, este idolul unor generaţii de copii, este tânăra adolescentă care îşi caută direcţia în viaţă, este femeia care se bucură de dragostea soţului şi imensa responsabilitate şi plăcerea de a da viaţă băiatului său, este mamă, este aceeaşi fiică şi soră, este femeia cu o carieră de succes, este aceea persoană implicată în sport, este ea, Nadia Comăneci. Astăzi împlineşte 53 de ani. La mulţi ani!

“Mi-am propus mereu să-mi depăşesc limitele, să tind către absolut”
Trăieşte cu intensitate fiecare moment
“Cred că nu există o vârstă în care poţi să-ţi permiţi orice, sigur este o vârstă la care totul ţi se pare posibil, o vârstă la care crezi că nu există limite. Eu mi-am propus mereu să-mi depăşesc limitele, să tind către absolut, am fost şi voi rămâne însă ancorată în realitate, eu spun că poţi face foarte multe lucruri, dar nu totul în acelaşi timp.
Sunt un om binecuvântat, am avut ocazia să fac lucruri frumoase, să scriu frumoasa poveste a vieţii. Am şi am avut în jurul meu oameni minunaţi care m-au sprijinit în călătoria vieţii, o călătorie în care mă simt datoare să întorc către alţii acele gesturi frumoase care m-au încurajat să merg mereu mai departe, să privesc înainte, să mă ridic şi să încerc să-mi ating ţelul. Voi continua să mă implic în activitatea sportivă, să sprijin cât pot tinerii talentaţi şi oamenii cu nevoi speciale.
Nu am împrumutat nimic de la mine, deci nu am cu ce să-mi fiu datoare. Am trăit mereu în prezent şi cu gândul la viitor, pentru mine trecutul este o serie de experienţe din care am învăţat şi m-a ajutat să merg mai departe cu mai multă forţă şi, sper, mai multă înţelepciune. În plan personal, mă simt datoare faţă de fiul meu Dylan, de familia mea.
Fericirea... Am fost acum puţin timp la un restaurant chinezesc cu Bart şi Dylan. Bart a citit răvaşul cu proverbe găsit: , Dylan s-a uitat la el şi a spus: .
La 53 de ani, sunt eu, trăiesc cu intensitate fiecare moment şi încerc să mă bucur de miracolul vieţii.”

×
Subiecte în articol: Nadia Comaneci