x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Certificatul frumuseţii

Certificatul frumuseţii

21 Iun 2009   •   00:00
Certificatul frumuseţii

Un "Grain de beautč" era pe vremuri considerat ca un certificat incontestabil al frumuseţii. Atunci când nu exista, elegantele îl creiau dintr'o pastilă mică de catifea sau cu dermatograful, aplicând un punct frumos plasat lângă ochi sau în colţul gurii.



Ultimii ani, cari sunt acei ai modei simplificate şi cât mai naturale, au detronat acest artificiu al frumuseţii învechite, "grain-ul de beautč" artificial nu se mai poartă. Singur îşi mai exercită farmecul punctul negru, bine plasat şi suficient de discret.

ŞTIINŢA...
Să nu confundăm însă veritabilul "Grain de beautč" cu un neg sau chiar cu mai mulţi negi - cari, cu toată bunăvoinţa, nu pot fi interpretaţi ca un adaos al frumuseţii. Ba. Femeile caută cu insistenţă să scape  de această mică nenorocire! Există două procedee practicate pentru eliminarea negilor prin: electrocoagulator şi thermocauter. Cu ajutorul electricităţii se pot elimina într'o singură şedinţă 50 până la 60 de negi. Aceste sisteme nu pot fi practicate decât de specialişti, cari au aparatele şi ştiinţa necesară pentru astfel de operaţii.

Creioanele cari ard pot fi adeseori periculoase.

Există un mijloc "băbesc", care e pe cât de inofensiv, pe atât e de sigur la succes. Înnodaţi strâns de tot un fir de mătase în jurul rădăcinii negului. Lăsaţi astfel negul "strangulat" timp de 8-10 zile, după care vreme negul se atrofiază şi moare.

S'a observat un fenomen curios: dacă se reuşeşte să se distrugă primul neg apărut, ceilalţi dispar de la sine.

Există un altfel de neg mai supărător decât acelea în formă de grăunţe; neguri plate, cari se întind pe o suprafaţă mai mare şi deci cu atât mai inestetice. Tratamentul acestora este cu mult mai dificil, chiar atunci când recurgem la ştiinţa unui specialist.

Totuşi, specialiştii au pus la îndemâna oricui şi următoarele două formule, cari par a da rezultatul cel mai satisfăcător. Următoarele două paste se aplică pe negi în timpul nopţii:

1) Floare de sulf 20 grame, glicerină 50 grame; acid acetic pur 10 grame.

2) Acid salicilic 2 grame, colodion ricinat 8 grame, ether 2 grame.

Iată cum se soluţionează încă un neajuns!

×
Subiecte în articol: calendarul vremurilor