x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Frumuseţea... o podoabă fragilă

Frumuseţea... o podoabă fragilă

09 Aug 2009   •   00:00
Frumuseţea... o podoabă fragilă

Ilustraţiunea Română, august 1938



Aerul, soarele şi apa sunt elementele naturii indispensabile frumuseţii şi sănătăţii noastre. E atât de bine cunoscut acest adevăr, încât cel puţin o dată pe an căutăm să le întrunim pe toate trei pentru regene­rarea pielii noastre. Programul vacanţei noastre va însemna deci: viaţa în aer liber cu minimum de îmbrăcăminte. Nu trebue să uităm în primul moment că aceste trei elemente pot fi un pericol pentru pielea noastră neaclimatizată cu ele, dacă nu ştim cum să ne bucurăm de binefacerile lor. Vântul crapă pielea, soarele o arde şi usucă!

Între pielea noastră şi elementele naturii va exista permanent un agent bun conducător, un fel de filtru mira­cu­los, care nu va păstra decât elementele necesare regenerării pielii. Acest intermediar este uleiul sau orice altă unsoare. Nu vă surâde această perspectivă a pielii mânjite de unsori timp de o lună? Nu vă dezolaţi. Cura uleiului în aer liber nu înseamnă abandonarea defi­nitivă a oricărei cure de înfrumuseţare. Iată cum le veţi împăca pe amândouă:

Chiar din prima zi a vacanţei în aer liber veţi proceda la o curăţire mi­nu­ţioasă a pielii obrazului cu ajutorul unui săpun emolient. Dacă aveţi posibilitatea, preferaţi apă de ploaie celei obicinuite pentru spălarea obrazului. Uscaţi obrazul prin tamponare, şi nu prin frecare. Ungeţi-vă apoi, când faţa e încă jilavă, cu ulei sau cu o cremă grasă în abundenţă. Procedaţi după acelaş sistem pentru tot restul corpului pe care-l veţi expune aerului şi soarelui.

Vă puteţi îngădui un singur gest al cochetăriei: roşul de buze. Uleiul binefecător are unicul desavantaj de a se îmbiba uşor cu praful şi nisipul plajei. După ce aţi terminat cura de soare, procedaţi la ştergerea uleiului prin gesturi uşoare cu un tampon de vată îmbibat cu spumă de săpun şi clătind din nou cu apă abundentă. Când obrazul e încă ud vă ungeţi cu o cremă, apoi uscaţi uşor prin tamponare şi vă îngăduiţi din nou... numai roşul de buze. Seara veţi proceda la o curăţire a pielii cu lapte călduţ, dar nefiert. Dacă dancing-ul sau vreun dineu vă chiamă la lumina tare a electricităţii, veţi recurge şi la ajutorul unei "măşti de frumuseţe"... o mască din albuş de ou ce obligă pielea la o odihnă absolută.

×
Subiecte în articol: calendarul vremurilor