x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Groaznica ciocnire din staţia Brăneşti

Groaznica ciocnire din staţia Brăneşti

16 Ian 2012   •   21:00

Ieri noapte, la orele 2 si jumatate, doua trenuri de marfa, unul acce­lerat venind din Bucuresti, iar altul din Constanta s-au ciocnit in statia Branesti. Cauza ciocnirii a fost faptul ca se intorsesera gresit acele de la macaz. Sunt trei morti si cinci raniti din personalul trenului. Se lucreaza acum la curatarea liniei si restabilirea circulatiei.
Din cauza ciocnirii, trenul de Constanta (in care se aflau cateva sute de delegati ai celor doua partide care au manifestat in Capitala – n.n.) care urma sa soseasca la 6,15 in Capitala, nu sosise inca la orele 10.

In catastrofa de la Branesti si-au gasit moartea seful de tren Popescu si fra­narii Popeni si A. Petre. Alti opt fra­nari au fost adusi in Capitala si interna­ti in spitale. Pe linie se gasesc do­ua vagoane complet sfaramate, ma­sinile celor doua trenuri si alte 13 va­goane. Din cauza acestei deraieri, tre­nul Fulger de Constanta n-a putut so­si in Capitala azi toata ziua. Se conti­nua activitatea la eliberarea li­niei. Di­rec­tiile cailor ferate au deschis o an­cheta. (Din 'Dimineata', 10 ia­nuarie 1912)

×
Subiecte în articol: calendar