x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Oamenii zilei: Gabriel Croitoru, Horia Mihail

Oamenii zilei: Gabriel Croitoru, Horia Mihail

de Sebastian S. Eduard    |    31 Oct 2013   •   00:35
Oamenii zilei: Gabriel Croitoru, Horia Mihail
Sursa foto: Virgil Oprina

Au cântat în cinci sate şi două oraşe din România, iar pe 1 noiembrie vor cânta la Sala Radio, în Bucureşti. Cei doi solişti concertişti ai Orchestrelor şi Corurilor Radio, violonistul Gabriel Croitoru, care are privilegiul de a cânta pe vioara Guarneri del Gesu pe care a cântat George Enescu şi pianistul Horia Mihail, protagoniştii turneului Vioara lui George Enescu, vor susţine un concert special dedicat celor 85 de ani de istorie ai radioului public.
Turneul Vioara lui George Enescu, care a debutat pe 22 septembrie în zona Moldovei, a ajuns zilele trecute în două sate din judeţul Sibiu, Slimnic şi Răşinari.
“Când vezi asemenea bucurie în ochii celor pentru care cânţi, nu mai ţii cont de condiţiile precare ale sălii”, a spus în finalul recitalului pianistul Horia Mihail, care a continuat: “Plasamentul pianului a fost de aşa natură încât am putut să mă uit la copiii care au umplut sala şi care erau efectiv absorbiţi de ceea ce se întâmpla pe scenă. A fost emoţionant să îi văd.”  Violonistul Gabriel Croitoru era  emoţionat la finalul zilei, după cele două recitaluri: “Cred că am reuşit exact ceea ce ne-am propus, să aducem un pic de bucurie oamenilor. Măcar unul dacă a plecat de la concertele noastre mulţumit, atunci eu cred că ne-am făcut bine treaba”.
Succesul turneului dar şi concertul pe care îl vor susţine pe 1 noiembrie la Sala Radio îi recomandă, iar Jurnalul Naţional îi declară pe Gabriel Croitoru şi pe Horia Mihail Oamenii Zilei.

×
Subiecte în articol: Gabriel Croitoru horia mihail