x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Oamenii zilei - Ruxandra Humă şi Ana-Maria Andriţoiu

Oamenii zilei - Ruxandra Humă şi Ana-Maria Andriţoiu

de Dana Andronie    |    07 Ian 2014   •   00:09
Oamenii zilei - Ruxandra Humă şi Ana-Maria Andriţoiu
Tinere muziciene
Astăzi, două tinere românce vor susţine un recital de pian pe vestita scenă de la St. Martin-in-the-Fields, în Trafalgar Square. Ruxandra Humă şi Ana-Maria Andriţoiu vor prezenta un repertoriu inedit de lucrări semnate de doi dintre cei mai importanţi reprezentanţi ai componisticii erei Clasice şi Romantice, Wolfgang Amadeus Mozart şi Franz Schubert. Recitalul face parte din seria de evenimente realizate de ICR în parteneriat cu St. Martin-in-the-Fields, care urmăreşte să pună în valoare tinerii muzicieni români.
Ruxandra Humă a obţinut Diploma cu Distincţie ca Maestru al Muzicii în Piano Forte la renumitul Conservator “Trinity Laban” din Greenwich (Londra). În prezent, predă pianul la Conservatorul din Blackheath (Londra) şi, de asemenea, coordonează Orchestra Filarmonică de Cameră a Londrei.
Ana-Maria Andriţoiu a participat în cadrul mai multor Masterclass-uri, cu pianişti distinşi precum Mikahil Kazakevich, Simon Nicholls, Eugene Asti şi Robert Markham. A fost invitată ca solistă în concerte la “Adrian Boult Hall” din Birmingham, la “Turner Sims” în Southampton, la Ateneul Român, Opera Naţională Română, Festivalul “George Enescu” etc.
Pentru talentul, dăruirea şi prezenţa lor pe scena din Trafalgar Square, Jurnalul Naţional a ales ca Ruxandra Humă şi Ana-Maria Andriţoiu să fie protagonistele rubricii “Omul Zilei”.)

×
Subiecte în articol: Ruxandra Humă Ana-Maria Andriţoiu