x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Omul Zilei: Ada Condeescu

Omul Zilei: Ada Condeescu

de Dana Andronie    |    27 Apr 2012   •   21:00
Omul Zilei: Ada Condeescu

Ada Condeescu, care a obtinut anul trecut premiul pentru cea mai buna actrita la Festivalul de Film de la Sarajevo, pentru rolul Veli din "Loverboy", a fost aleasa in juriul concursului "Balkan Spirit". Aceasta competitie este organizata de televiziunea Arte, in cadrul Festivalului International de Film de la Sarajevo, care se desfasoara intre 6 si 14 iulie.

Proiectul "Balkan Spirit", intitulat astfel dupa documentarul omonim de Herman Vaske, este dedicat tuturor celor care vor raspunde prin intermediul peliculei, intr-o maniera creativa, la intrebarea: "Ce inseamna spiritul balcanic pentru tine?". Filmuletele participantilor pot avea o durata de maximum un minut si pot fi incarcate pe site-ul arte.tv, pentru a fi evaluate de juriu. Dintre toate operele, membrii juriului vor alege doar 20 de filme care vor fi votate, mai departe, de utilizatori.

Alaturi de Ada Condeescu, din juriu mai fac parte: artistii plastici Marina Abramovic si Zelimir Baric, filosoful pop-cult Slavoj Zizek si regizoarea Jasmila Zbanic.
Ada Condeescu a mai jucat si in filmul dublu premiat la Festivalul de Film de la Berlin, in 2010, "Eu cand vreau sa fluier, fluier".
Pentru ca a fost selectionata sa faca parte din juriul concursului "Balkan Spirit", Jurnalul National o declara pe Ada Condeescu "Omul Zilei".

×
Subiecte în articol: calendar