x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Omul zilei - Alexandru Ciubotariu

Omul zilei - Alexandru Ciubotariu

de Dana Andronie    |    08 Ian 2014   •   00:07
grafician
S-a dedicat benzii desenate. A publicat primul album de street-art din România ­ “Pisica Pătrată”, la editura Vellant, în 2010. Alexandru Ciubotariu şi-a exprimat talentul în peste 60 de publicaţii din România, Belgia, Slovenia, Polonia, Croaţia, Cehia, Franţa, Grecia, Serbia etc. S-a bucurat de peste 80 de expoziţii în ţară, dar şi în Grecia, Franţa, Ungaria, Belgia, Maroc, Serbia, Republica Moldova, Germania, Cehia, Polonia, Italia, Portugalia, Elveţia, USA, Spania şi Finlanda.
Este total responsabil de proiectul Muzeul Benzii Desenate care acum există sub cupola Bibliotecii Naţionale a României (spaţiul expoziţional Palimpsest – Mezanin). Arta Benzii Desenate îşi propune să expună aventura de mai bine de 100 de ani a benzii desenate româneşti – decupajul şi principiul secvenţialităţii, formatele, genurile, tematica, etapele în realizarea unei BD, mizând pe un discurs documentar în care sunt cooptate lucrări realizate, de-a lungul timpului, de aproximativ 70 de creatori. Intrarea este liberă.
“Muzeul Benzii Desenate este un proiect de autor. Totul a început ca o joacă. O joacă serioasă”, a declarat Alexandru Ciubotariu.
Pentru promovarea evenimentelor de tip BD, pentru iniţiativa de a etala, atât în faţa unui public specializat, cât şi a unuia neavizat, faţetele celei de-a 9-a arte, aşa cum a fost numită, de specialişti, banda desenată, Jurnalul Naţional îl declară pe Alexandru Ciubotariu “Omul Zilei”.

×
Subiecte în articol: Alexandru Ciubotariu