x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Omul zilei - Andrei Şerban

Omul zilei - Andrei Şerban

de Sebastian S. Eduard    |    25 Sep 2014   •   01:21
Omul zilei - Andrei Şerban
Sursa foto: RADU TUTA/Agerpres
regizor
Peste 800 de persoane care au venit la Teatrul Naţional “Vasile Alecsandri” din Iaşi pentru a urmări premiera de luni seara a operei “Lucia di Lammermoor”, de Gaetano Donizetti, au aplaudat frenetic zeci de minute transpunerea regizorului Andrei Şerban, care a reuşit să stârnească mari controverse pe scenele din Paris.
De departe cel mai emoţionat spectator a fost Andrei Şerban, profesorul de teatru de la Columbia University, care a ales Iaşiul pentru o nouă reprezentaţie a “Luciei” lui Donizetti, oferind de data aceasta posibilitatea iubitorilor de artă de a vedea inedita sa viziune artistică care a stârnit vii controverse pe marile scene ale lumii.
Pentru ca spectacolul să fie mai deosebit, managerul Operei Naţionale Române Iaşi, Beatrice Rancea, l-a invitat special pe dirijorul Vlad Iftinca, care este singurul român angajat la Metropolitan Opera din New York.
După Chicago, “Lucia di Lammermoor”, de Gaetano Donizetti, a mai fost transpusă de maestrul Andrei Şerban pe scenele Operelor din Paris, unde după câţiva ani de controverse în prezent se joacă cu casa închisă. În prezent, transpunerea lui Andrei Şerban de la Opera Bastille este un reper al regiei de operă.
Jurnalul Naţional îl felicită pe artist pentru spectacolul pus în scenă la Teatrul Naţional Vasile Alecsandri şi îl declară “Omul Zilei”.

×