x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Omul zilei: Comisarul european Dacian Cioloş

Omul zilei: Comisarul european Dacian Cioloş

28 Noi 2013   •   00:08
Omul zilei: Comisarul european Dacian Cioloş
Sursa foto: GEORGES GOBET/AFP/Mediafax

La sediul Comisiei Europene din Bruxelles, în clădirea Berlaymont, la 28 noiembrie va mirosi a sărmăluţe şi plăcinte şi se va asculta muzică românească.
Ziua naţională a României va fi serbată, în avans, şi la Comisia Europeană printr-o serie de evenimente sub patronajul comisarului european pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală, Dacian Cioloş, în parteneriat cu Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale din România.
La prânz, în Piazza Berlaymont din sediul central al Comisiei Europene, se vor servi produse tradiţionale româneşti ­ pastramă ciobănească, jumări de casă, salam de Sibiu, brânză de burduf, caşcaval de Covurlui, piept de raţă şi costiţă ţărănească, dar şi sucuri naturale de mere şi vinuri româneşti. Totodată, la cantina Comisiei Europene meniul va include în premieră salată de vinete şi salată boeuf, ciorbă de perişoare, sărmăluţe în foi de varză şi plăcintă cu brânză şi stafide.
Ziua se va încheia cu o recepţie oferită de comisarul european Dacian Cioloş cu ocazia Zilei Naţionale a României şi cu un concert susţinut de violonistul George Tudorache, prim-concert-maestru al Orchestrei Filarmonice Regale din Liege şi al Orchestrei Filarmonice din Londra. La o vioară Stradivarius din anul 1709, el va interpreta opere de George Enescu, Ciprian Porumbescu, dar şi de J.S. Bach şi Francesco Tarrega.
Pentru iniţiativa sa lăudabilă, Jurnalul Naţional îl declară pe comisarul Cioloş “Omul zilei”!

×
Subiecte în articol: dacian ciolos