x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Omul zilei: Cristian Mungiu-regizor

Omul zilei: Cristian Mungiu-regizor

de Maria Sârbu    |    19 Apr 2012   •   21:00

“Dupa dealuri' (“Beyond the Hills'/ 'Derrière les collines') este titlul filmului regizat de Cristian Mungiu si selectionat in competitia oficiala a Festivalului de la Cannes, editia 2012. Astfel, cineastul roman, care a obtinut in 2007 Trofeul festivalului cu “Patru luni, trei saptamani si doua zile', revine pe Croazeta.

Asteptarile sunt mari de la acest cineast - autor al unui film premiat cu Palme d'O si cu alte distinctii importante, cum ar fi Premiul FIPRESCI la Cannes si la San Sebastian, “Hollywood Film Award', Premiul pentru Cel mai bun film european acordat de Academia Europeana de Film etc. Noul lungmetraj al lui Mungiu este produs de Casa Mobra Films, avand si co-producatori, printre care “Why not productions', “Les films du fleuve', “France 3 cinema'.

Au acordat sprijin Centrul National al Cinematografiei, Eurimages si Centre National du Cinèma et de l'Image Animèe, din Franta. “Dupa dealuri' spune povestea a doua fete, care au crescut impreuna si care se reintalnesc dupa cativa ani de despartire.

Din distributie fac parte Cosmina Stratan, Cristina Flutur, Valeriu Andriuta, Dana Tapalaga, Catalina Harabagiu, Luminita Gheorghiu, Doru Ana si multi altii. Pentru ca a convins din nou selectionerul Festivalului de la Cannes ca a scris si regizat un film pe potriva competitiei prestigiosului eveniment, Jurnalul National il declara pe Cristian Mungiu “Omul zilei'. (Maria Sarbu)

×