x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Omul zilei - Dan Puric

Omul zilei - Dan Puric

de Sebastian S. Eduard    |    18 Dec 2013   •   00:35
Omul zilei - Dan Puric
Sursa foto: Oana Pavelescu/Intact Images
Actor, scriitor
Librăria Dalles găzduieşte astăzi, 18 decembrie, de la ora 13:00, lansarea celui mai nou titlu semnat de Dan Puric: “Suflet românesc”.  Toţi cei care îşi doresc să îl întâlnească pe Dan Puric şi să îl asculte vorbind despre  biografia fiintei româneşti sunt aşteptaţi miercuri la Librăria Dalles, pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, nr 18, în incinta Sălii Dalles.
Dan Puric, persoalitate marcantă a culturii românesti contemporane s-a impus nu doar ca actor şi regizor de excepţie ci şi ca om al cetăţii, ca român, ca intelectual.  Suflet românesc este cea de-a  patra carte a regizorului şi actorului Dan Puric  şi poate fi considerată o parabolă a reconfigurării spirituale a  unei generaţii, care, pentru a creşte, trebuie să se uite spre trecut şi nu spre viitor.
Noua carte a lui Dan Puric este literatură autentică, un mod radical de a spune “Nu!”, confuziei dintre aparenţă şi valoare, dintre idee şi idealuri. Nu există nicio urmă de profetism sau de violenţă, în paginile acestei cărţi, ci o blândeţe caldă, arhaică în modul de adresare şi în compoziţia textelor.
Cartea este scrisă cu durere şi bucurie, iar o parte dintre motivele cunoscute, şi din scrierile anterioare, sunt reluate în altă notă, una mai gravă, într-un enunţ nou, metaforic.
Nu ne îndoim că noul volum al lui Dan Puric va fi un mare succes editorial, ca şi precedentele; distincţia de Omul Zilei vine de la sine.

×
Subiecte în articol: dan puric