x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Omul zilei - Dorin Negrău

Omul zilei - Dorin Negrău

de Sebastian S. Eduard    |    17 Feb 2015   •   00:36
Omul zilei - Dorin Negrău
designer
Dorin Negrău este singurul designer român prezent pentru al doilea an consecutiv la Săptămâna Modei de la New York, aflată în plină desfăşurare!

Colecţia pentru sezonul toamnă-iarnă 2015 intitulată ,,Brides'S - the story continues” va fi prezentată publicului de peste ocean în aceeaşi zi cu cea a celebrilor designeri Ralph Laurent, Calvin Klein, Mark Jacobs, mai precis, pe 19 februarie.

Cea mai nouă colecţie a designerului Dorin Negrău este inspirată din portul tradiţional românesc din Transilvania.

“Cu ocazia acestui eveniment am primit si solicitarea reprezentantilor Institutului Costumului din New York de a fi prezenţi la show-ul nostru, în vederea participării, respectiv selectării unor piese din colecţia noastră pentru o expoziţie viitoare din cadrul Metropolitan Museum", spune Negrău.

Colecţia ,,Brides'S - the story continues” readuce în atenţie broderiile realizate de femeile din satele de la poalele muntelui, unde a avut castelul Dracula, şi unde tehnica broderiilor a fost moştenită de la străbunii locului, care le realizau pentru însuşi temutul vampir în semn de temere şi jale, broderii care s-au pefecţionat în timp şi au devenit emblematice pentru acea zonă din România.
Jurnalul Naţional îl felicită pe Dorin Negrău şi îl declară Omul Zilei.

×