x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Omul zilei - Ghenadie Jalbă

Omul zilei - Ghenadie Jalbă

de Sebastian S. Eduard    |    19 Ian 2015   •   08:18
Omul zilei - Ghenadie Jalbă
Artist plastic
Expoziţia personală de pictură a artistului Ghenadie Jalbă, preşedinte al Uniunii Artiştilor Plastici din Republica Moldova, a fost deschisă joi seară în Spaţiile Medievale ale Muzeului Naţional Cotroceni.

Pe simeza Muzeului Cotroceni sunt expuse, în premieră pentru această instituţie, 48 de lucrări din diferite etape de creaţie, de dimensiuni mari, medii şi mici, ulei pe pânză, înfăţişând peisaje, naturi moarte sau portrete realizate de artistul basarabean.

Directorul Muzeul Naţional de Artă al Republicii Moldova, Tudor Zbârnea, şi-a exprimat satisfacţia de a deschide această expoziţie chiar de 15 ianuarie, ziua lui Mihai Eminescu şi Ziua Culturii Naţionale. El a afirmat că a "gândit" această expoziţie "pentru un artist mereu în căutare de sine, cu o pictură gravă, dar caldă, care sprijină întregul mediu artistic din Basarabia". "Am adus ceea ce am crezut că e mai bun din ceea ce pot să expun în aceste superbe spaţii. Este o responsabilitate, o plăcere şi o bucurie", a spus Ghenadie Jalbă, care a transmis artiştilor români salutul personal şi al colegilor de la Chişinău.

Jurnalul Naţional vă învită să vizitaţi expoziţia – deschisă până la 15 februarie – şi îl declară pe d. Ghenadie Jalbă Omul Zilei.

×