x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Omul zilei: Ion Luca Caragiale

Omul zilei: Ion Luca Caragiale

de Paul Rogojinaru    |    30 Ian 2012   •   21:00
Omul zilei: Ion Luca Caragiale

'Ori sa se revizuiasca, primesc! dar sa nu se schimbe nimica; ori sa nu se revizuiasca, primesc! dar atunci sa se schimbe pe ici pe colo, si anume in punctele... esentiale!' Nu vi se pare ca de ani buni (si parca mai mult ca oricand in aceasta perioada) clasa noastra politica traieste din plin dilema onorabilului Farfuridi, din 'O scrisoare pierduta'?

Nu auziti de mai bine de doua decenii incoace ca traim intr-o lume a lui Caragiale, ca acesta este prezent in orice constiinta de la cetateanul turmentat de pe strada, inca nedumerit si intrigat ca nu stie cu cine sa voteze, si pana la conu’ Fanica de la perfectura prefecturilor din dealul Cotrocenilor, ca onorabilul 'moftangiu' salasluieste printre noi in oricare respiratie sociala sau politica? Ieri, s-au implinit 160 de ani de la nasterea lui Ion Luca Caragiale. Cu acest prilej institutiile de cultura din Romania au organizat mai multe evenimente dedicate apreciatului scriitor, declarand anul 2012 ca fiind Anul Caragiale.

La randu-i, Google Romania si-a modificat, de ieri, logoul pentru a-l omagia pe nemuritorul 'nenea Iancu'. De aceea, pentru nepieritoarele si atat de actualele piese de teatru ce transcend fericit timpul, pentru faptul ca se afla viu in mintea si inima noastra, Jurnalul National il declara 'Omul Zilei' pe Ion Luca Caragiale, intru eternitatea sufletului romanesc.

×
Subiecte în articol: calendar caragiale omul zilei