x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Omul zilei: Leontina Văduva

Omul zilei: Leontina Văduva

02 Dec 2010   •   19:49
Omul zilei: Leontina Văduva
Sursa foto: Ana Poenariu/Mediafax

140757-3110468-mediafax-foto-ana-poenariu.jpgLeontina Văduva îşi serbează cea de-a 50-a aniversare pe 3 decembrie la Sala Radio din Capitală, într-un concert susţinut alături de dirijorul Radu Popa şi Orchestra Naţională Radio, invitatul special fiind tenorul Robert Nagy.

Evenimentul va cuprinde un program alcătuit din câteva dintre cele mai frumoase arii de operă. Absolventă a Academiei de Muzică din Bucureşti, Leontina Văduva este laureată a concursului de la Verviers, câştigătoare a marelui premiu la competiţiile de gen de la Hertogenbosch, Toulouse, Barcelona (unde a obţinut şi premiul Verdi), Verona. O artistă de renume internaţional, o soprană cu o voce lirică inconfundabilă, Leontina Văduva excelează în personaje pline de poezie precum cel al Julietei, Violeta din „Traviata” şi Margareta din „Faust”.

Preocupată de formarea tinerilor cântăreţi, Leontina Văduva a susţinut clase de măiestrie la solicitarea Operei Naţionale din Bucureşti, a Operei Lirice din Baltimore, la Conservatoarele din Istanbul, Santander, Toulouse, Geneva, Paris. Biletele se găsesc la Casieria Sălii Radio, precum şi în reţeaua Eventim, librăriile Humanitas, Cărtureşti, magazinele Germanos, Vodafone  şi pe www.eventim.ro. Cu prilejul concertului aniversar, Jurnalul Naţional o declară pe Leontina Văduva „Omul zilei”.

×
Subiecte în articol: omul zilei