x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Omul zilei - Luigi Gageos

Omul zilei - Luigi Gageos

de Dana Andronie    |    10 Sep 2013   •   00:01
Omul zilei - Luigi Gageos
Sursa foto: Sebastian Nitulescu
preşedinte ESTA România
În 1972, Sir Yehudi Menuhin, discipolul lui George Enescu, alături de alţi artişti eminenţi, precum Marianne Kroemer şi Max Rostal, au înfiinţat ESTA (European String Teachers Association), având ca scop promovarea celor mai înalte standarde în procesul de predare a instrumentelor de corzi şi încurajarea schimbului de idei între profesorii de corzi şi artiştii din Europa.
De curând, România a fost acceptată, prin vot unanim, în ESTA, ca cea de-a 30-a ţară membră, în cadrul celei de-a 41-a Conferinţe Internaţionale ESTA, desfăşurată în oraşul medieval Oxford, unul dintre cele mai cunoscute centre universitare din întreaga lume. ESTA România a fost reprezentată de preşedintele Luigi Gageos şi vicepreşedintele Nicolae Antonescu.
ESTA este o organizaţie prestigioasă, cu sediul la Berna, cu statut consultativ la Consiliul Europei, o organizaţie umbrelă care găzduieşte 30 de ţări şi peste 5.000 de profesori ca membri.
“Într-o perioadă în care criza financiară şi morală afectează grav viaţa societăţii, am fost plăcut surprins să găsesc la concertele şi evenimentele ESTA International de la Oxford, foarte mulţi oameni tineri, indiferent de vârsta biologică, pasionaţi de ceea ce fac – a declarat Luigi Gageos. Totodată, ca român, am găsit o strânsă legătură între ESTA International, înfiinţată de Menuhin, şi România, ţara lui Enescu, dar şi prin sutele de violonişti, violişti, violoncelişti şi contrabasişti români aflaţi în marile orchestre europene, mulţi dintre ei ­ în poziţii cheie de concert-maeştrii”.
Pentru prezentarea minunată a României (ceea ce ne-a asigurat intrarea în  ESTA International) şi pentru demersul său de a oferi vizibilitate şi suport profesorilor şi artiştilor de vioară, violă, violoncel şi contrabas din ţară, Jurnalul Naţional îl declară “Omul Zilei” pe Luigi Gageos.

×
Subiecte în articol: Luigi Gageos