x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Omul zilei - Mariana Nicolesco

Omul zilei - Mariana Nicolesco

28 Iul 2014   •   00:44
Omul zilei - Mariana Nicolesco

An de an evenimentele lirice excepţionale create de Mariana Nicolesco în oraşul natal al Haricleei Darclée încântă publicul local şi milioane de telespectatori, la cererea cărora emisiunile sunt întotdeauna retransmise o dată sau de mai multe ori de televiziunea naţională.

La 75 de ani de la trecerea în eternitate a legendarei figuri tutelare a acestor evenimente au loc la Brăila, între 28 iulie şi 3 august, Cursurile de Măiestrie Artistică, Master Class, oferite de Mariana Nicolesco unui număr impresionant de peste 70 de tinere talente venite din ţara noastră şi din alte ţări şi continente.

În cadrul manifestărilor din acest an sunt programate odată cu Concertul de arii din opere cântate cândva de Hariclea Darclée, în interpretarea noilor talente, celebrările Gluck şi Jommelli, la 300 de ani de la naşterea compozitorilor, şi comemorarea Meyerbeer, la 150 de ani de la dispariţia acestuia, toate comentate de Stephan Poen, Doctor în Muzicologie.

Cursurile de Măiestrie Artistică din acest an au loc în pregătirea ediţiei jubiliare 2015 a Festivalului, Concursului Internaţional de Canto Hariclea Darclée şi a Cursurilor de Măiestrie Artistică care vor împliniri 20 de ani de la crearea lor de către celebra soprană Mariana Nicolesco.

Onorând valoarea pentru patrimoniul mondial al culturii a acestor manifestări, la recenta Reuniune a Ambasadorilor Onorifici UNESCO de la Paris, Mariana Nicolesco a obţinut pentru aceste formidabile manifestări Înaltul Patronaj UNESCO.
Pentru toate acestea, Jurnalul Naţional o proclamă pe Mariana Nicolesco Omul Zilei.

×
Subiecte în articol: mariana nicolesco