x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Omul zilei: Mihai Chirilov

Omul zilei: Mihai Chirilov

28 Mai 2010   •   00:00
Omul zilei: Mihai Chirilov
Sursa foto: Raul_Stef/Mediafax

Festivalul de Film Transilvania (TIFF), care începe astăzi la Cluj-Napoca, are un program foarte variat de producţii cinematografice din întreaga lume. Selecţia aparţine criticului Mihai Chirilov, director artistic la toate cele nouă ediţii de până acum. În Competiţia mare sunt 12 filme noi, printre care şi două româneşti.

Din cele 400 de filme înscrise la TIFF 2010 au fost incluse în program 240 de producţii (203 lungmetraje şi 37 de scurtmetraje), din 47 de ţări, proiectate în 14 spaţii. Numele lui Mihai Chirilov se leagă atât de acest mare eveniment cinematografic din România, cât şi de alte manifestări de gen. De remarcat cronicile sale scrise de-a lungul anilor şi publicate în presă şi în reviste de specialitate.

De numele lui se leagă şi apariţia unor reviste de cinema, una urmând să apară chiar la TIFF 2010. Prin peliculele cinematografice aduse în acest an în festival se doreşte atât satisfacerea gustului cinefililor, educarea unui nou public de cinema, cât şi promovarea producţiei autohtone de film şi a creatorilor români. Pentru această reuşită, Jurnalul Naţional îl declară pe Mihai Chirilov "Omul zilei".

×
Subiecte în articol: calendar