x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Omul zilei: Mihai Mălaimare

Omul zilei: Mihai Mălaimare

10 Ian 2012   •   21:00
Omul zilei: Mihai Mălaimare

'Commedia dell’arte – clipa astrala a teatrului universal' (Editura Tracus Arte) este titlul cartii semnate de Mihai Malaimare, directorul Teatrului Masca, care va fi lansata astazi la Libraria Bastilia din Piata Romana, incepand cu ora 16:00. Vor prezenta volumul Adrian Mihalache si Ioan Cristescu.

Potrivit autorului, Teatrul Masca este 'singurul din Romania care si-a propus sa cerceteze fenomenul Commedia dell’Arte prin intermediul a patru spectacole realizate in colaborare cu un regizor italian, Michele Mo­des­to Casarin, din Venetia. Cartea este gandita ca un ghid in ceea ce priveste Commedia dell’Arte pentru uzul tuturor. Malaimare spune in Cuvant inainte ca proiectul Commedia dell’Arte la Masca a luat nastere in timpul bunei colaborari cu regizorul italian. Proiectul presupune patru spectacole: doua de Commedia dell’Arte – 'In­dra­gos­titii' (realizat in stil sec. XVI) si 'Gemenii' (reali­zat in stil sec. XVII); 'Regele Cerb' de C. Gozzi (toate trei montate de Michele Modesto Casarin) si 'Sluga la doi stapani' de Goldoni, in montarea lui Malaimare.

Se incearca oarecum ilustrarea disputei dintre doi mari autori dramatici italieni cu privire la Commedia dell’arte. Pentru aceasta carte in care a cercetat acest fenomen singular in istoria teatrului, Jurnalul National il declara pe Mihai Malaimare 'Omul zilei'.

×
Subiecte în articol: calendar omul zilei