x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Omul zilei: Nicu Covaci

Omul zilei: Nicu Covaci

12 Mar 2010   •   00:00
Omul zilei: Nicu Covaci
Sursa foto: Bogdan Stamatin/Mediafax

Nicu Covaci şi-a redobândit cetăţenia română, calitate la care renunţase acum 34 de ani, în urma hărţuirii Poliţiei, după cum ne-a mărturisit.

"Am astupat o lacună care a rezistat atâţia ani. Eu român am fost, rămân şi voi rămâne, dar formal nu era aşa. Sigur că a fost o formalitate, pentru că nu poţi să te baţi cu pumnul în piept şi să spui că eşti român şi apoi să arăţi paşaportul în care scrie altceva. Eu am renunţat la cetăţenie şi după aceea am plecat din ţară. Am renunţat în urmă cu 34 de ani, la Timişoara, la Poliţie, când şi-au dorit să ne termine.

Pentru că am fost interzişi timp de doi ani, dar am continuat să cântăm. Aşa că vreo două săptămâni m-au luat la Poliţie ca să ne găsească ceva să ne înfunde. M-au acuzat că am schimbat dolari, mi-au zis că au martori, dar nu ştiau nimic. Când m-am prins că nu ştiu, am făcut cu ei ce am vrut. După o săptămână m-am ridicat, le-am spus că plec acasă în clipa aia şi să-mi dea hârtie că nu mai sunt român. Şi am plecat cu hârtie că nu sunt român", şi-a amintit Nicu Covaci.

Pentru că şi-a dorit să scrie din nou în paşaportul său că este cetăţean român, Jurnalul Naţional îl declară pe Nicu Covaci "Omul zilei".

×
Subiecte în articol: calendar nicu covaci