x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Omul zilei - Octavian Morariu

Omul zilei - Octavian Morariu

de Dan Constantin    |    04 Iul 2013   •   00:25
Omul zilei - Octavian Morariu
Sursa foto: Dan Marinescu/Intact Images
Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român
Octavian Morariu a fost propus de Biroul Executiv al Comitetului Olimpic Internaţional să facă parte dintre membrii permanenţi ai CIO, cel mai înalt şi reprezentativ for mondial al mişcării sportive.
Candidatura de ieri va fi ratificată în septembrie, la Buenos Aires, la sesiunea CIO, Octavian Morariu participând astfel la alegerea noului preşedinte al forului olimpic din 10 septembrie 2013.
Octavian Morariu obţine astfel o înaltă recunoaştere pentru sportul românesc în ansamblu care a contribuit semnificativ de-a lungul deceniilor la respectarea Chartei Olimpice, la promovarea sportului ca factor de apropiere între oameni şi ţări. Este de asemenea un succes pentru omul Octavian Morariu care şi-a clădit o carieră sportivă şi profesională impecabilă, obţinând un statut social remarcabil prin muncă, educaţie şi principii morale ferme.
Dezvoltarea Centrului Olimpic de la Izvorani, construirea Casei Olimpice şi a Muzeului Olimpic, organizarea Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE) au reprezentat argumente solide în candidatura lui Octravian Morariu pentru Comitetul Olimpic Internaţional.
Selecţia membrilor CIO este o operaţiune complexă şi de durată, decizia fiind luată pe baza a numeroase criterii stricte, astfel încât forul olimpic mondial să beneficieze de înaltă capactiate de decizie, reprezentativitate şi competenţă.
Pentru acest important moment în viaţa sportului românesc şi, pe un plan mai larg, pentru statutul la care accede un compatriot, Jurnalul Naţional îl declară pe Octavian Morariu “Omul zilei”.

×
Subiecte în articol: octavian morariu