x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Omul zilei - Paula Popoiu

Omul zilei - Paula Popoiu

de Carmen Anghel    |    17 Iul 2013   •   00:27
Omul zilei - Paula Popoiu

Director General al Muzeului Naţional al Satului “Dimitrie Gusti” Conferenţiar universitar dr. Paula Popoiu, alături de o echipă de specialişti de la Muzeul Naţional al Satului “Dimitrie Gusti”, a dus la Marsilia, în Franţa, o minunată expoziţie de artă populară românească ­ “Roumanie. Visage du peuples”. Evenimentul se desfăşoară în cadrul manifestărilor culturale prilejuite de numirea oraşului Marsilia – Capitală Culturală Europeană 2013. Expoziţia poate fi vizitată până la 22 iulie, în sala Baili de Suffren, a Primăriei din Marsilia.  Acţiunea culturală este organizată de Consulatul General al României la Marsilia, cu sprijinul Primăriei Generale din Marsilia şi Muzeul Naţional al Satului “Dimitrie Gusti”.

În acelaşi timp, în Bucureşti, în curtea Muzeului Satului se desfăşoară, până la 10 august, cea de a 21-a ediţie a Taberei de creaţie “Vara pe uliţă”. În fiecare an, mulţi copii şi tineri învaţă să aprecieze tradiţiile româneşti, învaţă să creeze în stil românesc – de la păpuşi, icoane, ouă încondeiate, până la cusături, olărit şi aşa mai departe.    

Pentru promovarea tradiţiilor româneşti, pentru lupta de salvare a acestora, Jurnalul Naţional o declară pe doamna conf.univ.dr. Paula Popoiu “Omul Zilei”.

×
Subiecte în articol: Paula Popoiu