x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Omul Zilei, Răzvan Ioan Dincă

Omul Zilei, Răzvan Ioan Dincă

de Sebastian S. Eduard    |    26 Ian 2015   •   00:37
Omul Zilei, Răzvan Ioan Dincă

Directorul Operei Naţionale Bucureşti

În acest week-end la Teatrului de Operetă şi Musical "Ion Dacian" a avut loc un dublu eveniment: inaugurarea noii săli de spectacole – prima clădire destinată artelor spectacolului muzical construită în România după anul 1989 – şi premiera celui mai de succes musical din toate timpurile - "Fantoma de la Operă", de Andrew Lloyd Webber, în regia lui Stephen Barlow.

"Este primul teatru cu specific muzical construit în România după anul 1989 şi totodată este pentru prima dată când Opereta are un sediu construit special pentru a răspunde nevoilor pe care le presupune acest tip de spectacol atât de complex. Este o clădire nouă, situată în centrul Capitalei, construită pe structură metalică, cu elemente arhitecturale moderne, un important spaţiu cultural care lipsea din peisajul nostru artistic şi care va găzdui producţii importante de operetă, musical şi teatru-dans", a declarat Răzvan Ioan Dincă, directorul general al ONB.

Într-o Românie în care este extrem de greu să construieşti – la propriu şi la figurat – inaugurarea noii săli de spectacol poate căpăta valenţe importante. Tocmai de aceea găsim justificat să îl declarăm pe Răzvan Ioan Dincă Omul Zilei. (Sebastian S. Eduard)

 

×