x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Omul zilei: Roy Andersson

Omul zilei: Roy Andersson

de Sebastian S. Eduard    |    08 Sep 2014   •   00:02
Omul zilei: Roy Andersson
regizor

Filmul “A Pigeon Sat on a Branch Reflecting on Existence”, o comedie suprarealistă regizată de suedezul Roy Andersson, a câştigat sâmbătă Leul de Aur la Festivalul de Film de la Veneţia.
Cel mai important premiu al acestei a 71-a ediţii a Mostrei veneţiene ajunge astfel la un film alcătuit de scheciuri umoristice, care încearcă să exploreze condiţia umană în întreaga sa diversitate.

“Este o mare onoare pentru mine să primesc acest premiu, în special aici, în Italia, ţară care a dat cinematografiei atât de multe capodopere”, a declarat Roy Andersson la primirea trofeului.
Trofeul pentru cel mai bun regizor a fost câştigat de rusul Andrei Koncealovski (77 de ani), pentru filmul “The Postman's White Nights”. Regizat de americanul Joshua Oppenheimer, “The Look of Silence”, un documentar despre masacrele din Indonezia din anii ’60 care au urmat unei lovituri de stat eşuate a comuniştilor, a obţinut Marele Premiu al Juriului.

Cu ocazia atribuirii celui mai importsant premiu al Festivalului de Film de la Veneţia, Jurnalul Naţional îl declară pe suedezul Roy Andersson “Omul Zilei”.

×