x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Omul zilei - Thomas Piketty

Omul zilei - Thomas Piketty

de Sebastian S. Eduard    |    27 Aug 2014   •   00:52
Omul zilei - Thomas Piketty
Sursa foto: PONTUS LUNDAHL/AFP
economist
Disponibilă din această săptămână în librăriile din toată ţara, “Economia inegalităţilor” semnata de Thomas Piketty a apărut în colectia “Eseuri & confesiuni” a Editurii Polirom. Volumul reprezintă o expunere condensată a ideilor dezvoltate de economistul francez în bestsellerul internaţional “Capitalul în secolul XXI”.
Inegalităţile economice sunt consecinţa concentrării capitalului în mâinile câtorva persoane? Creşterea cheltuielilor pentru educaţie poate diminua decisiv inegalitatea de şanse? Sistemele moderne de transfer de capital garantează o bună redistribuire sau trebuie regândite? În căutarea soluţiei, celebrul economist se concentrează mai întâi asupra inegalităţii capital/muncă, aspect fundamental al analizei sociale începând cu secolul al XIX-lea, pentru a ajunge la problema centrală în prezent: inegalitatea veniturilor provenite din muncă.
Thomas Piketty este director de studii la École des hautes études en sciences sociales şi profesor la École d’économie de Paris, specializat în studiul inegalităţilor economice, mai ales din perspectivă istorică şi comparativă. Jurnalul Naţional salută apariţia pe piaţă a lucrării “Economia inegalităţilor” şi îl declară pe Thomas Piketty “Omul Zilei”.

×
Subiecte în articol: Thomas Piketty