x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Omul zilei - Valentin Hotea

Omul zilei - Valentin Hotea

de Sebastian S. Eduard    |    19 Iun 2014   •   00:01
Omul zilei - Valentin Hotea
Sursa foto: Cristian Radu Nema/Mediafax Foto
regizor
Filmul Roxanne, debutul în lungmetraj al regizorului Valentin Hotea, participă la cea de-a 29-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Valencia – Cinema Jove (20-27 iunie), unde este prezentat în cadrul competiţiei oficiale de lungmetraje.
Filmul a fost prezentat la Festivalul de la Locarno în 2013, la Secţiunea “Cineasti del presente”, a câştigat premiul Best Foreign Poster, la Golden Trailer Awards în 2014 şi a fost nominalizat pentru premiul celui mai bun film de debut la Premiile Gopo în 2014.

Festivalul Internaţional de Film de la Valencia – Cinema Jove este unul dintre cele mai importante festivaluri de specialitate din Spania, recunoscut la nivel european şi internaţional, precum şi de Federaţia Internaţională a Asociaţiilor Producătorilor de Film.

La Festivalul Cinema Jove participă de asemenea scurtmetrajele “Colecţia de Arome” de Igor Cobileanski (Moldova, România), “O umbră de nor” de Radu Jude şi “Vocea a doua” de Daniel Sandu în cadrul competiţiei secţiunii oficiale dedicate acestui format.

Jurnalul Naţional îl felicită pe regizorul filmului “Roxanne”, Valentin Hotea, pentru performanţă şi îl declară “Omul Zilei”.

 

×