x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Rochie albă de mătase

Rochie albă de mătase

de Roxana Vintila    |    24 Mai 2009   •   00:00
Rochie albă de mătase

Căldurile tropicale ce şi-au făcut apa­riţia, au pus pe drumuri pe ele­gantele noastre doamne pentru aranjarea toaletelor potrivite acestor căl­duri.



Ştofele imprimate, crêpe de chine, fulard, muselin în culori şi desene de o varietate infinită le îndeamnă să-şi aleagă cât mai multe. În general se observă că nota predominantă a fondului culorile bleu-marin şi negru; cât despre desene s'a isprăvit cu modele mari; avem acum desene mici, floricele, de preferinţă în tonuri galbene şi roşii. Rochiile sunt mai toate "cloche", brodate cu una din culorile florilor din desen. Talia strânsă, fixată la locul ei normal dă în general un aspect tânăr, svelt, care le prinde de minune pe femeile cu siluetă frumoasă, dar care le dezavantajează grozav pe cele ce sacrificând prea mult pe altarul lăcomiei, au neglijat estetica corpului.

APARTE.
Fustele prea încolţurate, prea neregulate nu fac efect frumos pe stradă şi femeile cu adevărat elegante nu le adoptă pentru astfel de rochii, lăsându-le numai pentru rochiile de seară. Mânecile, cu toate căldurile, sunt tot lungi, rochiile fără mâneci rămânând pentru recepţii sau pentru plaje.

Rochiile de creton înflorat, foarte "en vogue" anul trecut, sunt şi mai la modă anul acesta. Acest fapt va bucura desigur un mare număr din cititoarele noastre, care vor putea să-şi modifice cu uşurinţă rochiile de anul trecut. Într'adevăr, cretonul înflorat fiind îndeobşte destul de rezistent, stofa durează de la un an la altul, culorile păstrându-şi prospe­ţimea. Astfel avem un minut de prilej de a asocia la cochetărie şi puţină economie, atât de necesară astăzi. În ceiace priveşte transformarea, aceasta se poate face cu cea mai mare uşurinţă şi depinde numai de gustul şi de ingeniozitatea femeii.

×
Subiecte în articol: calendarul vremurilor