x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Umbrele... privirii!

Umbrele... privirii!

de Roxana Vintila    |    19 Iul 2009   •   00:00
Umbrele... privirii!

Au trecut de mult vremurile când idealul feminin era tipul frumuseţii „în serie". Astăzi fiecare femeie trebuie să-şi creieze „propria ei frumuseţe". Una din caracteristicile epocii noastre este exaltarea personalităţii. Machiajul a devenit un ade­vărat studiu al exteriorizării „eu"-ului intim creând tipul de frumuseţe unic.



Mulţumită machiajului fiecare femee îşi crează tipul original. Ba mai mult decât atât. După dispoziţie îşi poate transforma în diferite variante propria ei expresie, multipla ei personalitate. Acest artificiu se bazează în special pe desenele şi umbrele ochilor. Privirea este doar aceea care mar­chează expresia unui obraz. Jocul umbrelor în jurul ochilor modelează întreaga figură, acoperind defecte sau accentuând vagi trăsături spe­culându-le în expresii cât mai în­drăzneţe.

O simplă umbră care e ridicată din marginea pleoapei spre tâmple, accentuată cu o linie de creion trasă din colţul exterior al pleoapelor în aceeaşi direcţie a tâmplelor, dă figurii expresia „asia­tică" atât de mult apreciată în ultima vreme. Efectul este netăgăduit în tovărăşia unui păr întins şi de culoare închisă, nas mic şi buze groase. Iată cum câteva atribute cari pot fi înscrise în lista defectelor au fost transformate într'un gen de „frumuseţe caracteristică".

Dacă aveţi un surâs enigmatic şi aerul puţin distant umbriţi-vă pleoapele foarte aproape de nas, ridicând umbra de la începutul ochilor spre arcada sprâncenei, între ochi şi sprânceană.

Pentru a obţine o expresie du­ioa­să şi languroasă umbrele trebuiesc puse în linie orizontală pe toată pleoapa, cât mai aproape de gene. Şi aci umbra trebuie să fie întovărăşită de o trăsătură uşoară de creion în aceeaşi direcţie.

Un machiaj cu totul special este reclamat de ochii foarte bombaţi şi rotunzi. Aşezarea umbrelor e cât se poate de delicată în acest caz.
Ele trebuiesc aplicate pe pleoape foarte aproape de gene, trecând apoi foarte aproape de baza nasului, ridicându-se şi continuând de aproape toată linia sprâncenelor... să nu uităm că privirea a fost întotdeauna marele farmec al femeii.

×
Subiecte în articol: calendarul vremurilor