x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Zilele culturii armene

Zilele culturii armene

de Carmen Anghel    |    20 Sep 2012   •   21:00
Zilele culturii armene

Armenii din Romania ne invita cu dragoste la Muzeul National al Satului Dimitrie Gusti pentru a petrece impreuna Zilele culturii armene, in perioada 21-23 septembrie.

Armenii constituie o comunitate etnica veche de aproximativ un mileniu, fiind prezenti in toate regiunile Romaniei, in prezent comunitatea numarand cateva mii de membri.

2012 este un an special pentru armenii din Romania, aniversarea celor 500 de ani de existenta a Bisericii Hagigadar din Suceava, cel mai important centru spiritual si de pelerinaj al armenilor din Europa, este un bun prilej de a face cunoscute istoria, cultura si traditiile acestora.

Timp de trei zile, la Muzeul Satului vor fi organizate spectacole de muzica si dansuri traditionale armenesti, fiind completate de expozitii de fotografie si obiecte vechi. Vizitatorii vor descoperi talentul si maiestria armenilor participand la atelierele de produse traditionale, pictura si caligrafie dar si la proiectii de filme.

Rasfoind cartile din standul special amenajat, vizitatorii pot afla amanunte despre cultura, istoria sau gastronomia armenilor.

×
Subiecte în articol: cultura armean