x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Campaniile Jurnalul Academician într-o ţară de manelişti

Academician într-o ţară de manelişti

19 Mar 2010   •   00:00
Academician într-o ţară de manelişti
Sursa foto: Dragoş Stoica/Jurnalul Naţional
miscarearezistenta.jpg"Cred că mămăliga asta românească nu se va sparge niciodată. La ce ne aşteptăm de la un popor care alege un preşedinte care apare la OTV lângă Sexy Brăileanca sau mai ştiu eu cine? Sau care ţopăie cu mărgele la gât lângă mafioţi la bairamuri de ţigani?

Acum este academician, şi asta într-o ţară de manelişti, cum a spus-o dânsul. La ce ne mai lamentăm atâta pe la colţurile internetului şi nu facem nimic să schimbăm asta? Zi de zi asistăm la noi probe de aşa-zisă democraţie ale puterii actuale. La ce să ne aşteptăm de la o ţară din care fug toţi cei care mai au ceva în cap? Nu ne mai rămâne decât să ne mutăm la OTV, să ascultăm manele şi ne îndobitocim de tot.

Asta caută Guvernul actual să facă din noi. La ce vă aşteptaţi de la un guvern care taie salariile profesorilor şi pensiile bătrânilor ca să îşi acopere găurile lor. Prin comparaţie, ţiganii se lăfăie în bani şi nimeni nu îi întreabă de unde îi au. Poate ne merităm soarta, pentru că suntem un neam predestinat să fim slugi şi să pupăm în fund". (Cătălin)

 

În loc să fim uniţi, ne batem
"De ce nu-mi place că sunt român? Pentru că o mare parte dintre noi are pasiunea furatului. Vrem să avem tot ce au alţii care au muncit o viaţă întreagă, dar foarte repede. Avem carnet de conducere, dar niciodată nu respectăm regulile de circulaţie. Cunoaştem legile ţării, dar suntem tentaţi să nu le respectăm. Suntem conştienţi cât de mult ne dăunează alcoolul, fumatul, drogurile şi totuşi nu renunţăm la ele. Bunele maniere şi cei şapte ani de acasă ne lipsesc cu desăvârşire.

Am dori să fim la fel ca alte ţări europene, dar nu facem nimic ca să schimbăm mentalităţile şi obiceiurile noastre. Avem gura mare, criticăm şi ne dăm foarte cunoscători în orice, mai ales în politică, dar totuşi nu facem nimic mai mult în afară de valuri sau rating la televizor. La vorbit şi dat sfaturi suntem specialişti, dar când trebuie să facem ceva, nu mai putem nimic.

Vedem cu toţii că ţara asta merge pe un drum greşit, că politicienii pe care i-am avut ne-au împărţit în găşti aşa cum există la fotbal galeriile, că în loc să fim uniţi şi să putem face ceva împreună pentru ţara asta, noi ne batem între noi şi ne duşmănim. Exact cum se şi spune: dezbină şi apoi stăpâneşte." (Mihail Dumitrescu)

 

Politicienii ne manelizează
"Cum să nu fim mândri, când neamul nostru a dat un Eminescu, Vieru, Enescu, Coandă, un Ştefan cel Mare şi enumerarea poate continua. Trebuie să fim mândri că suntem români! Nu putem fi mândri cu cei care ne batjocoresc, ne umilesc, cu actualii politicieni care ne manelizează şi nu termină de citit o singură carte de Mircea Cărtărescu timp de cinci ani, precum e primul om în stat, Traian Băsescu, iar Academia Română a găsit de cuviinţă să-i ofere titlul de academician. O adevărată batjocură! Împotriva acestora să luăm atitudine. Să le spunem deschis: să vă fie ruşine! Să-i tragem la răspundere pentru batjocorirea neamului românesc şi a adevăratelor valori ce ni le-a dat Dumnezeu!" (Constantin)

 

Sunt mândru că sunt român
"Există totuşi şi lucruri frumoase în ţara aceasta. Dacă am încerca toţi să găsim şi să vedem mai întâi părţile bune din noi şi apoi să încercăm să le vedem şi în alţii, cred că s-ar putea schimba totuşi ceva în ţara aceasta. Da, recunosc că mă număr printre cei care sunt mândri că sunt români, şi nu mă refer la cultura naţională şi la tradiţiile de mult depăşite, ci la ţara aceasta în sine, care este superbă din punct de vedere geografic, dacă reuşim să trecem cu vederea şoselele mizere... 

 

Sunt atâtea locuri frumoase pe care le putem vizita şi unde ne putem simţi într-adevăr relaxaţi după o săptămână de muncă într-o ţară lovită de «criză». Trebuie doar să ne dorim să vedem şi aceste lucruri şi să nu ne mai pese atât de mult de lucrurile rele care se întâmplă, pentru că nu ajută cu nimic. Politicienilor noştri iubiţi nu le pasă de noi deloc, nouă de ce ne-ar păsa de ei? Ţiganilor şi maneliştilor care ascultă muzica la maximum în tramvaie şi autobuze în minunata metropolă nu le pasă de «noi, restul».

Nouă de ce să ne pese? Celor care merg şi fură şi violează prin toată Europa nu le pasă de noi, nouă de ce ne-ar păsa? Celor care merg şi se îmbogăţesc în străinătate nu le pasă de noi, în câţiva ani uită să şi vorbească româneşte, nouă de ce ne-ar păsa de ei? Eu zic că această ţară merită să existe, o parte din locuitorii ei totuşi ar trebui trimişi pe undeva prin Siberia, poate acolo s-ar simţi mai în largul lor şi mai puţin «discriminaţi».

Şi nu mă refer aici numai la persoanele de etnie romă, ci şi la unii români «autentici» care uneori sunt mult mai răi. Poate dacă bătrânelele şi bătrâneii care îngrijesc câte 20-30 de pisici şi/sau câini ar lua în grijă un copil de la orfelinat, ar fi şi această ţară demnă de locuit. Până atunci, numai bine şi «România, te iubesc!»."
(Ştefan Potîrniche)

 

Îi avem pe Eminescu şi pe Antonescu
"Îmi place că sunt român, pentru că suntem capabili să reuşim în ciuda tuturor greutăţilor. Pentru că România a avut perioade de progres fantastic, între 1870-1918, doar Japonia a egalat această performanţă. Pentru că îl avem pe Eminescu. Pentru că adevăratul suflet românesc a supravieţuit de-a lungul istoriei. Pentru că îl avem pe mareşalul Antonescu. Pentru că am fost în stare să mâncăm salam cu soia şi în acelaşi timp să citim cărţi interzise." (Dan)

 

Ne credem cei mai deştepţi
"Nu-mi place că sunt român, pentru că oriunde în lume ne recunoşti după cât de încruntaţi suntem sau cât de tare vorbim. Pentru că deşi nu facem sport şi suntem graşi, mergem peste tot în trening şi adidaşi. Pentru că ne este frică să nu stăm în curent în tren sau autobuz. Pentru că mâncăm salam cu usturoi la prima oră din dimineaţă. Pentru că scuipăm încă pe stradă. Pentru că ne este frică să ne spălăm părul prea des şi umblăm cu el soios. Pentru că ne înghesuim să ne urcăm în autobuze fără să stăm frumos la coadă ca în ţările civilizate. Pentru că mergem rar la dentist. Pentru că ne considerăm cei mai deştepţi. Pentru că noi credem că un lucru, pentru a fi bun, trebuie neapărat să fie scump şi, în concluzie, ne mândrim cu cât a costat o haină, o maşină." (Anonim)

 

Îmi iubesc ţara până la sacrificiu
"Ader la Mişcarea de rezistenţă, pentru că sunt româncă şi-mi iubesc ţara până la sacrificiu. Ţara mea, ţara ta are cei mai frumoşi şi buni oameni de pe pământ, tradiţii şi istorie grea. Acum suntem prăbuşiţi pentru că aşa s-a vrut de către cineva, undeva. Vreau să revenim la valori şi iubire de neam. De multe ori mă regăsesc în ce a spus marele poet Eminescu, legat de politic şi de străinii de ţară. Trăiesc coşmarul unei lumi urâţite de interesele meschine. Vreau politicieni responsabili şi loiali ţării. Azi mă alătur românilor adevăraţi, dacă va fi cazul chiar şi la propriu. Bazaţi-vă pe mine." (Beti)

● Răspunderea pentru opiniile exprimate în această pagină aparţine exclusiv autorilor

×
Subiecte în articol: mişcarea de rezistenţă