x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Campaniile Jurnalul Caravana Jurnalul 2007 Site comun - Coaliţia celor mai puternice ziare

Site comun - Coaliţia celor mai puternice ziare

de Irina Cristea    |    01 Oct 2007   •   00:00

Trei dintre cele mai văndute patru ziare din lume, toate din Japonia, işi vor prezenta articolele la comun pe un nou site şi au semnat un acord pentru a-şi distribui la pachet exemplarele in zonele mai indepărtate ale arhipelagului.



Trei dintre cele mai văndute patru ziare din lume, toate din Japonia, işi vor prezenta articolele la comun pe un nou site şi au semnat un acord pentru a-şi distribui la pachet exemplarele in zonele mai indepărtate ale arhipelagului, informează France Presse.

Japonia este una dintre puţinele ţări unde presa scrisă nu este in declin, ci continuă să tragă tiraje importante. Publicaţiile Yomiuri Shimbun, Asahi Shimbun şi Nikkei, aflate pe poziţii concurente, doresc astfel atragerea cititorilor tineri şi sporirea influenţei ziarelor pe Internet. Yomiuri Shimbun se menţine la un tiraj de peste 10 milioane de exemplate din anul 1994 pănă in prezent.

Un clasament al ziarelor cu cel mai mare tiraj din lume include, pe primele 10 poziţii, nouă publicaţii din Asia (Japonia, China şi Coreea de Sud). Singurul reprezentant al Europei este tabloidul german Bild, urmat de "confratele" britanic The Sun.

×
Subiecte în articol: caravana jurnalul 2007