x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Campaniile Jurnalul Croaziera Jurnalul Jurnal de Croaziera - Cinci naufragiati intr-o barca

Jurnal de Croaziera - Cinci naufragiati intr-o barca

de Alex Nedea    |    11 Oct 2006   •   00:00
Jurnal de Croaziera - Cinci naufragiati intr-o barca

Cota apelor Dunarii: Tulcea - 116 centimetri, scade 2 centimetri. Am suferit un grav accident nautic. La fel de traumatizant ca genul acela de accidente cand unui copil i se dezumfla colacul. In cada.

Cota apelor Dunarii: Tulcea - 116 centimetri, scade 2 centimetri. Am suferit un grav accident nautic. La fel de traumatizant ca genul acela de accidente cand unui copil i se dezumfla colacul. In cada.

Eu, Vlad, Catalin si Karina ramanem in Sulina, pentru a cotrobai dupa alte subiecte ce ne-ar fi putut scapa. Restul echipei ori pleaca in inima Deltei, ori porneste cu vaporul spre Tulcea, a doua destinatie a Croazierei Jurnalul National - Antena 1. Spre seara urcam in ambarcatiu-nea cu motor pe nume "Fara nume", cu un motor ce baga pana la "saijdemii de mii de turatii" si cu un barcagiu-pilot-marinar pe nume Fane. Pornim de-a lungul Dunarii pe o lumina chioara cu gandul nastrusnic, dar realist de a ajunge intr-o ora in oras. Pe drum, de frig ce e, Karina si Vlad se invelesc cu bannerul Croazierei. La viteza salupei, aerul capata temperaturi de Polul Nord. Alearga salupa-alearga. Brrrrbrrrrbrrr. Saizeci de mii de turatii se reduc vertiginos la cel mult zece. "S-o fi agatat ceva", zice Fane si da inapoi ambarcatiunea de intra apa la bord. Apa la bord! Totusi mai mergem asa cu "br"-uri, "mr"-uri si "cr"-uri pret de cateva zeci de minute. Se-nsereaza si moare motorul-moare. "Vai, vai, vai ce durere, io-te, bree, vaporu’ cum chieri!..." Iata-ne trei reporteri si un fotoreporter in mijlocul Dunarii, intr-o barca cu motorul praf. Plutim in voia sortii de-a lungul fluviului fara sa putem face mai mult decat sa dam telefoane.

"Aloo... Suntem in deriva!", striga Fane in mobil. Catalin, baiat cu simtul raspunderii, il suna pe Cristian sa raporteze ca motorul nostru a naufragiat. Noroc de Cristian, care era la doar cinci minute in urma noastra. Se intoarce cu o alta salupa de la Periprava impreuna cu Anca, cu Lavinia si cu Nichi. Iata ca suntem salvati. Barcagiul echipei Periprava mestereste ceva la motor si iata-ne din nou la drum. Pentru cinci minute cat sa se departeze salupa salvatoare. Iar ne moare motorul. "... si marinarii cum moari! Moari si da din chisioare." Suntem salvati de o a doua salupa, care ne tracteaza pana la Tulcea. Na! Hai acum sa scriem.

×
Subiecte în articol: croaziera jurnalul