x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Campaniile Jurnalul Descoperirea Romaniei '06 Delta nature resort - Complex de lux la Somova

Delta nature resort - Complex de lux la Somova

22 Iun 2006   •   00:00
Delta nature resort - Complex de lux la Somova

Inclusa in catalogul celor mai importante hoteluri de lux din lume, baza de cinci stele Delta Nature Resort este singurul complex suta la suta ecologic din Romania.

Resort-ul se adreseaza mai ales turistilor care prefera serviciile de lux intr-o atmosfera de respect a naturii si care apreciaza unicitatea absoluta a Deltei Dunarii.

De la inaugurarea sa, sute de turisti i-au trecut pragul. Zeci de companii si-au lansat produse aici. Directori si personal din conducerea unor mari concerne au petrecut vacante sau week-end-uri aici. Cu totii, preocupati si de comorile Deltei Dunarii, dar si de propriul confort - obligatoriu de cinci stele, au tras in acelasi loc: un complex ecologic de cinci stele, inaugurat in luna mai 2005 langa Somova, primul de acest gen din Romania. "Delta Nature Resort" a atras primul articol pozitiv despre Romania publicat de prestigiosul jurnal britanic "The Independent" in ultimii 15 ani. In toamna anului trecut, revista Vogue a declarat Delta Dunarii destinatia anului 2006 si a recomandat cititorilor sai sa viziteze mai ales statiunea turistica de la Somova. Cateva luni mai tarziu, cunoscutul ghid de calatorii Lonely Planet intr-un top al celor mai importante 10 statiuni ecologice de lux din lume pe anul 2006. Delta Nature Resort a fost singurul complex din Europa inclus in acest clasament, alaturi de locatii de lux din Dubai, Australia, Chile sau Ecuador. Lonely Planet recomanda aceste destinatii, considerandu-le ideale pentru cei care doresc o vacanta in care sa combine luxul cu specificul local al zonei vizitate. Materialul a fost preluat si comentat pe larg de cotidianul The Guardian.

VILE DE LUX. Complexul este situat pe malul complexului de lacuri Somova-Parches. Cele 30 de mini-vile din lemn, toate de cinci stele, sunt situate pe trei randuri. Mai sus este restaurantul cu barul si o sala de conferinte. Pe malul lacului, un debarcader de unde salupe rapide sau simple barci cu motor duc spre toate colturile Deltei turistii. Vilele au cate doua camere (living si dormitor), hol si baie si diverse dotari, de la seminee la aer conditionat, de la televizor cu satelit, la internet. Au fost proiectate de celebra firma britanica Sagarchi, extrem de premiata pentru precedentele realizari in domeniu. Complexul - suta la suta ecologic - a fost construit chiar la granita Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, pentru a evita impactul asupra mediului. In plus, un astfel de complex trebuie sa fie traditional, dar modern in acelasi timp pentru ca turistul sa simta natura, si care sa fie foarte aproape de un spital si de surse de aprovizionare. Este o baza turistica pentru clienti de cinci stele, interesati sa vina si sa viziteze Delta timp de 8 ore, in soare si vant, dar care sa aiba tot confortul la intoarcerea in hotel.

PROMOVARE. Resort-ul va beneficia de sprijin din partea unor puternice organizatii internationale, ca Societatea Regala Britanica pentru Protectia Pasarilor. Complexul este inclus si pe lista Luxury Lifestyle Hotels & Resorts, o retea unica de hoteluri si statiuni turistice din Europa, toate dedicate in a oferi o atmosfera personalizata si sofisticata oaspetilor. De mentionat faptul ca este singura statiune turistica din Romania inclusa in aceasta prestigioasa retea.

×
Subiecte în articol: delta