x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Campaniile Jurnalul Descoperirea Romaniei '06 Jurnal de Caravana - La bai.Geoagiu Bai

Jurnal de Caravana - La bai.Geoagiu Bai

de Florina Zainescu    |    14 Iul 2006   •   00:00
Jurnal de Caravana - La bai.Geoagiu Bai

Microbuzul a cedat nervos. Dar asta stiti deja, din jurnalul de ieri. Ceea ce nu stiti e ca, daca noi, adica Eugenia, Niki, Catalin, Ruxandra si subsemnata, am fost culesi de pe traseu de Cristi si Sandu, aflati la volanul Loganului "Ionica", respectiv al jeep-ului, bagajele noastre au ramas in microbuz.

Microbuzul a cedat nervos. Dar asta stiti deja, din jurnalul de ieri. Ceea ce nu stiti e ca, daca noi, adica Eugenia, Niki, Catalin, Ruxandra si subsemnata, am fost culesi de pe traseu de Cristi si Sandu, aflati la volanul Loganului "Ionica", respectiv al jeep-ului, bagajele noastre au ramas in microbuz. La vreo 2-3 kilometri de iesirea din Moneasa. Si ca, in timp ce noi ne apropiam de Geoagiu Bai, ultima locatie din etapa noastra, hainele si efectele noastre personale se apropiau de Arad de unde Catalin, soferul ghinionist, trebuia sa-si ia factura pentru reparatia masinii. Perspectivele erau sumbre: pe la ora 21 circula informatia ca nu va ajunge in Geoagiu decat in jur de 1-2 dimineata. Am inceput sa tropaim prin statiune, in cautare de periute de dinti si alte neseseruri si ciocaneam pe la usile colegilor cu bagaje cautand pasta de dinti s-un tricou de imprumut. Le-am luat degeaba. Nici nu batuse ceasul ora 23 ca super-Cata a aparut. Ura! Traiasca! Ne-am dus la culcare fericiti, invesmantati in pijamalele personale.

Si pe la ora 7 ne-am trezit plini de avant. E ultima zi de aventuri. Cristi si Catalin se invart prin Geoagiu. Carmen - bruneta si Ionela si-au cam terminat treaba, iar Carmen blonda, Magda si Marin l-au luat pe Sandu la o noua plimbare. Mai au un subiect, pe undeva, prin zona si apoi au treaba la aerodromul din Deva. Dupa ce ieri ne-am plimbat cu microbuzul, masina hotelului Parc din Moneasa, taxiul, salvarea si mai apoi cu "Ionica", Eugenia, Niki si cu mine ne-am bucurat de fiabilitatea Peugeot-ului condus de Gica "Vieri". Avem niste subiecte restante de ieri. Primaria Simeria, un furnizor de internet local ce anuntase acum cateva luni un proiect grandios "Simeria wireless", fabrica de reparat vagoane, unde Niki a dus o lunga lupta de lamurire cu directorii pentru a-l lasa sa fotografieze ce vroia. Si umbra lui Petru Groza la Bacia. Unde am fost luati in balon de primarul pe care il tot amenintasem ca venim, de cateva zile. "Daca ati facut de la Moneasa la Bacia trei zile, pana la Bucuresti cine stie cat veti face", ne-a urat el cu zambetul pe buze, cand i-am spus ca urmeaza sa ne intoarcem la baza, in Capitala.

×