x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Campaniile Jurnalul Descoperirea Romaniei '06 Jurnal de Caravana - Salvarea vine cu…salvarea

Jurnal de Caravana - Salvarea vine cu…salvarea

de Eugenia Mihalcea    |    13 Iul 2006   •   00:00
Jurnal de Caravana - Salvarea vine cu…salvarea

Pana de microbuz! Jurnalul de caravana pentru ziua deplasarii noastre de la Moneasa catre Geoagiu Bai s-ar fi putut termina foarte bine aici, daca nu ne trecea prin cap sa gasim solutii alternative. Noi, adica Florina, Ruxandra, Catalin,



Pana de microbuz! Jurnalul de caravana pentru ziua deplasarii noastre de la Moneasa catre Geoagiu Bai s-ar fi putut termina foarte bine aici, daca nu ne trecea prin cap sa gasim solutii alternative. Noi, adica Florina, Ruxandra, Catalin, Niki, soferul Catalin si cu mine, cei care stateam lejer in spatele microbuzului, cu fata la o gradina plina cu morcovi. Cel mai morcovit parea a fi insa Catalin, care incerca sa o dreaga.
Masina nu s-a lasat dusa, dovada ca a preferat sa ramana in camp pana a reparat-o un mecanic autorizat. Mofturi. Plecasem insa cu Florina si Niki dupa subiecte, aveam intalniri stabilite cu doi primari (carora ne cerem scuze ca tot le-am dat teapa pana la urma, dar fara voie), asa ca i-am lasat pe ceilalti mormaind in jurul microbuzului si ne-am aventurat pana la Brad cu o masina de la Hotelul Parc Moneasa (multumiri).
Povestea s-ar putea termina din nou aici, numai ca am mers si mai departe. Am urcat cu taxiul spre varful muntelui, pana cand am pierdut semnalul de la mobile. Dar am dat de personajul nostru, de un bol cu cirese, de o mata care s-a ales cu un portofoliu foto si de un caine care avea lantul cam lung. Dupa ce am terminat cu intrebarile, ne-am dat seama ca am putea sa-i cerem gazduire omului, din cauza ca nu mai aveam cum sa luam legatura cu echipa, in speta cu Cristi, care ar fi trebuit sa ne pescuiasca de pe drum. Nici macar o rata nu pleaca din Stanija catre Brad, iar singurul telefon public - din satul care se intindea pe vreo sase kilometri in munte - nu mergea. Nu ca am fi avut cartele...
Am gasit in schimb o bodega, care se numea chiar Bodega, si o casa de oameni cumsecade care ne-au lasat sa le folosim fixul.
In asteptarea lui Cristi, ne-am infruptat din biscuitii populari de la carciuma. Florina si Niki au fost mai curajosi si au impartit o conserva de fasole cu costita, care a fost chiar delicioasa - sopteste Florina. Salvarea noastra a fost salvarea - ce-i drept una cam veche si folosita de primarie in scopuri comerciale. Jurnalul se termina aici, pentru ca pe drum ne-a recuperat Cristi. Din salvare.

×