x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Campaniile Jurnalul Descoperirea Romaniei Jurnal de caravana - Condei si piscina

Jurnal de caravana - Condei si piscina

de Gabriela Antoniu    |    30 Iul 2005   •   00:00
Jurnal de caravana - Condei si piscina

In a doua zi de caravana in orasul Cernavoda am imbinat utilul cu placutul. Adica documentarea pentru articole si piscina din campusul centralei, care ne facea cu ochiul de cate ori treceam pe langa ea.

Ziua a inceput cu o mica intarziere la micul dejun si, pentru a recupera, am comasat masa de dimineata cu sedinta de sumar. Intre o inghititura de omleta si o tartina cu gem, spuneam fiecare unde vom merge pentru a strange marfa. Ar mai fi timp si de o cafea. Pana vine, depanam din amintirile noastre de jurnalisti sau filozofam daca e bine sa fii pregatit pentru moarte. Ciudat subiect ne-am mai gasit si noi. Si nici macar nu era o dimineata urata, care sa ne deprime.

DISCUTII. Ne-am adus aminte si de ciobanasul din "Miorita". Parca se asemana teribil cu o femeie care, cu seninatate, ne-a aratat mormantul ca pe viitoarea sa casa.
Ne-am adus aminte si de Jane si Tarzan. Amuzant film. Dar parca mai interesant e "Sub Pamant SRL". Iar am ajuns la subiecte morbide. Terminam discutia si ne intoarcem la oile noastre. Care sunt echipele, fiecare incotro o ia. Ne ridicam. "Plecam pe teren sau mergem la piscina?", intreaba Sorin. "Plecam pe teren. Din pacate, mai trebuie sa si muncim", completeaza. "Din pacate sau din fericire?", se corecteaza rapid, uitandu-se sugubat la Zas, coordonatorul echipei. Pornim. Dupa vreo doua ore, ne intersectam pe la Primarie. Se nimeri sa avem toti treaba cu primarul. "Ce facem, intram peste ei?", ma intreaba Cristi. "Nu se cade. Ei au ajuns primii", ii raspund. Primul venit, primul servit. Mi-aduc aminte de Toma Caragiu si completez in gand: Ca asa-i in tenis. Nu prea avea vreo legatura, dar asa mi-a venit. "Hai sa mergem", il indemn pe Cristi. Intram in vreo doua magazine, luam pulsul preturilor in lei noi si timpul a expirat.

PISCINA. Trebuie sa plecam la masa. Ajungem in campus si din nou ne apare in fata ochilor piscina. Nici de dimineata nu am ratat copiii care se balaceau de zor si cateva doamne pasionate de gimnastica in apa. Sorin si Roxana nu mai au rabdare. Pana ne-a fost servit pranzul, au si facut o baie. Cristi mai rabda pana dupa masa. Atunci e hotarat ca, intre un articol si un interviu, sa se racoreasca in piscina. Si nu s-a razgandit. Ceilalti ne retragem fiecare la treburile lui. Unii sa scrie, altii sa se documenteze, sa se odihneasca. Cum nu stiu sa inot, ma consolez cu gandul la ibricul de cafea din camera pe care il manuiesc foarte bine. Asa mi-a zis Karina, nu ma laud eu. Si mi-a iesit figura si de data asta, ca altfel nu puteam sa scriu nici un rand de somn ce mi-era. Am stat treaza pana la 1:00 noaptea, cand am pus punct acestui jurnal.

NU RATATI!
In ziarul de luni puteti citi:

  • povestea unei femei care a venit in Romania impreuna cu sotul ei in urma cu multi ani si a ajuns sa iubeasca tara noastra
  • un reportaj despre pestera in care a trait o perioada Sfantul Andrei, Apostolul care i-a crestinat pe stramosii nostri
  • descrierea cartierului Columbia din Cernavoda, loc in care predomina saracia
  • INTRATI IN CONTACT CU ECHIPA!
    Jurnalul National va asteapta sa contactati echipa noastra. Pentru orice sugestii va punem la dispozitie numarul de telefon 224.39.94, faxul 318.20.35 si adresa de e-mail caravana@jurnalul.ro.
    ×
    Subiecte în articol: descoperirea romaniei