x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Campaniile Jurnalul Descoperirea Romaniei Jurnal de caravana - Victoria, inca un pas

Jurnal de caravana - Victoria, inca un pas

de Adrian Mogos    |    27 Iun 2005   •   00:00
Jurnal de caravana - Victoria, inca un pas

Prima zi de Victoria. Prima zi de reportaje, de descoperire. Jurnalistii, personaje si ei, merg insa inainte. O parte se intoarce la Bucuresti, iar altii pleaca spre Bicaz.

Dimineata, am citit un articol dintr-un ziar local despre niste certuri dintre parintii din cateva sate pentru suprematia obstilor. Unul dintre ei era din Venetia de Jos. Mai, imi zic in gand, trebuie sa fie un loc interesant. Asa ca am plecat cu Andreea sa vedem ce fac oamenii dintr-un sat despre care n-am stiut ca exista. Nu am asteptat ca mesterii de la Electrica sa-si demonstreze aptitudinile si m-am catarat cu Lucica intr-o caruta. La intoarcere, mesterii reusisera sa readuca curentul in casele oamenilor. Ne-a bucurat indemanarea lor si am plecat mai multumiti spre Victoria. Seara a fost pentru unii un moment de rascruce. Nelu a zis ca ii invita pe toti la o pizzerie din Fagaras, unde se face cinste. Bine ca nu ne-am dus toti, pentru ca cinstea se facea nemteste. Adica fiecare platea ce consuma. Adi, soferul de pe ARO, s-a bagat rapid sub plapumica, pentru ca a doua zi, daca avea de gand sa ajunga cu bine la Bucuresti, trebuia sa plece dis-de-dimineata. Motorul, bata-l vina! Lovin, neavand somn, umbla prin hotel fara noima. Si-a pierdut noima undeva pe palier, dar nu-i rusine sa umble fara ea. Mirela de la Antena tot imi spune Moghioros, da’ degeaba incerc sa-i demonstrez cu actele in mana ca n-am parte de un nume ca asta. Rade si spune ca ii pare bine c-am cunoscut-o. Imi pare rau acum ca i-am lasat sa continue caravana fara a le fi ghid in continuare, dar mai ales spre a-i indruma.

DE NEVOIE... A trebuit sa parasim Palermo. Nu din cauza mafiotilor, n-are nici o legatura. Hotelul Palermo din Victoria, locul unde ne-am odihnit noptile. Chiar inainte de a pleca, Doru C. a obtinut o intrevedere cu un director, asta dupa ce secretara l-a tinut zile la rand la telefon cate o juma’ de ora. S-a saturat Doru C. de atata muzicuta la ureche. Ceilalti ne-am facut bagajele si ne-am imprastiat sa terminam ceea ce mai aveam de facut. A inceput sa ploua. O ploaie sanatoasa, de-ti venea sa te bagi la loc in pat. Dar la Palermo, ca la Palermo. Am iesit cu bagajele in fata Trezoreriei. Si ea se simte bine in regim hotelier, din moment ce sta pe acelasi palier cu receptia. Continua sa ploua. Si noi plecam spre casa, spre Bucuresti.
INTRATI IN CONTACT CU ECHIPA!
Jurnalul National va asteapta sa contactati echipa noastra. Pentru orice sugestii va punem la dispozitie numarul de telefon 224.39.94, faxul 318.20.35 si adresa de e-mail caravana@jurnalul.ro.

×
Subiecte în articol: descoperirea romaniei