x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Campaniile Jurnalul Jurnalul tau - Eusebiu Tihan

Jurnalul tau - Eusebiu Tihan

de Valentin Zaschievici    |    30 Aug 2006   •   00:00

www.jurnalul.ro este al tau. Spatiul acesta iti apartine. Spune-le, arata-le cititorilor ceea ce numai tu ai vazut si ai auzit. Ce te-a deranjat, ce te-a oripilat, ce te-a fermecat. Intamplari din tara si din lume. Noi vom publica aici fotografiile si povestile tale. Primul cititor-reporter al www.jurnalul.ro este Eusebiu Tihan - care scrie despre cabana Podragu.

www.jurnalul.ro este al tau. Spatiul acesta iti apartine. Spune-le, arata-le cititorilor ceea ce numai tu ai vazut si ai auzit. Ce te-a deranjat, ce te-a oripilat, ce te-a fermecat. Intamplari din tara si din lume. Noi vom publica aici fotografiile si povestile tale.

Primul cititor-reporter al www.jurnalul.ro este Eusebiu Tihan care scrie despre cabana Podragu din Fagaras. Asteptam observatiile si comentariile tale pe forum, asteptam relatarile tale la jurnalultau@jurnalul.ro.

Spelunca din Fagaras


Click pt a mari imaginea
Cabana Podragu vazuta de pe versant
Cititorule,
Cind eram mai tinar credeam despre cabanieri ca stind atit in natura sunt martori ai trecerii timpului, ca, vorbind cu atitia turisti sunt pastratori ai legendelor poporului, ca, sunt creativi in ce priveste pregatirea unei alimentatii sanatoase.

De curind am facut o tura in Mtii Fagarasi, mai bine zis Bilea lac - Lacul Capra - Cabana Podragu-Cabana Turnuri.

Dar, ce am vazut in Cabana Podragu m-a ingrozit. Mizeria ce s-a asternut in cabana este de nedescris. Cabaniera, Doamna Corina (ex-sotia cabanierului de la cabana Turnuri) foarte agresiva in limbaj a reusit sa indeparteze efectiv turisti veniti in cabana ce are renumele de a reuni spirite tinere aflate in preumblare prin ceea ce a mai ramas frumos in aceasta tara: natura.

Am gasit foarte multi turisti pe creasta, intr-adevar straini. Erau din Anglia, Germania, Serbia, Cehia, Ucraina, Ungaria. Ordinea este pur intimplatoare. Cu totii afirmau acelasi lucru: aveti niste munti minunati.
Atentie! Niste munti nu oameni.

Va trimit alaturat citeva imagini din acest loc pe care ani buni l-am considerat un sanctuar al linistii,contemplarii. De demult, sederea intr-un astfel de loc era parca trecerea printr-o camera a meditatiei, a contemplatiei. Astazi, este un loc al mizeriei, al disperarii.
Vedem si auzim o sumedenie de articole, reportaje despre pastrarea elementelor esentiale, de particularitate a acestui tarim. Vorbim despre turism, agro-tursim.
Dupa imaginile ce vi le transmit, eu insami nu as mai merge in acesti munti.
Noroc ca s-a inventat cortul.
Noroc ca oamenii sunt trecatori.

Cu deosebit respect,
Eusebiu Tihan
psiholog-sociolog, drd

Click pt a mari imaginea
Holul principal al cabanei Podragu
Imaginile sugereaza si mirosul pestilential ce domneste in cabana.
Click pt a mari imaginea
WC pe care din jena nu am dorit sa il fotografiez.
Click pt a mari imaginea
Pe vremurile cind Dna Corina nu cumparase acest asezamint in aceasta camera-anexa se aflau priciurile, si alaturi un cuptor de paine.

Click pt a mari imaginea
NU este o tigareta.Este singurul loc unde turistii se pot spala, fie vara, fie iarna, fie ploaie, fie ninsoare.
Click pt a mari imaginea
Imaginea nu sugereaza un dormitor din tabere para-militare ci un dormitor decent din cabana Podragu. Oare cum se clasifica un asezamint ca fiind "Cabana"?
Click pt a mari imaginea
Pe vremurile cind Dna Corina nu cumparase acest asezamint in aceasta camera-anexa se aflau priciurile, si alaturi un cuptor de paine.

  • Foto: Eusebiu Tihan
  • ×
    Subiecte în articol: cetateanul cabana