x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Campaniile Jurnalul Ne-am născut în locul potrivit? Când ieşi pe stradă aici, aproape sigur te întâlneşti cu un cunoscut

Când ieşi pe stradă aici, aproape sigur te întâlneşti cu un cunoscut

19 Oct 2010   •   00:00
● Paul
cititor

De ce rămân? De ce aş pleca? În­tre­bări pe care cred că şi le pune fie­ca­re ROMĂN cu un dram de bun-simţ. Răspunsul este o altă problemă, pe care fiecare încearcă să-l motiveze pe baza ţelurilor proprii, aspiraţiilor lui sau celor apropiaţi lui, şi nu în ul­ti­­mul rând loviturile vieţii, ne­drep­tă­­ţile la care eşti supus, într-un cu­vânt, karma fiecăruia dintre noi, dar şi cum te ridici din ţărână, vorbind des­­pre conştiinţă sau coloană ver­te­br­ală.

De ce aş rămâne - pentru că sunt născut aici, în Braşov, în 1959. Părinţii mei, tot aici. Copiii mei, aici. Pentru că am serviciu, am prieteni, am activităţi diverse.

Pentru că am devenit mai tari decât istoria locurilor pe care le călcăm, suntem loviţi din toate părţile cu toate calibrele, dar noi suntem aici, ne unduim după bătaia vântului, dar rămânem la locul nostru, chiar dacă nu este o grădină cu flori multicolore. Dar este locul nostru, România.

Pentru că în momentul în care ieşi pe stradă, dacă nu prima stradă, a doua sigur, aproape sigur te vei întâlni cu un cunoscut căruia să-i spui un "Bună ziua!". Pentru că avem frumuseţi naturale incredibile, munţii noştri nu sunt mari, dar sunt foarte frumoşi, pentru că avem locuri încă necălcate de betoane, pentru că manelele nu au cotropit toată ţara, pentru că mai avem şansa să ieşim cu fruntea sus din sceneta pe care o jucăm de 20 de ani sub regia ne­bunilor!

De ce aş pleca? Pentru o viaţă mai bună pentru copiii mei, pentru că m-am scârbit să stau la cozi interminabile pentru o nimica toată, pentru că m-am săturat să mi se spună că nu am, pentru că muncesc puţin şi prost, lăsând pe alţii să fure sau să-şi aranjeze afacerile, astfel încât să cadă în picioare, pentru că sunt prea mulţi care stau şi "judecă" pe alţii, ei nefăcând nimic constructiv, pentru că puşcăriile sunt pline de găinari, iar mai-marii corupţiei se plimbă sfidător prin ţară sau străinătate pe banii noştri, pentru că la un moment dat te scârbeşti de cele bune, dar de cele rele... până când?

Până când vor rămâne atât de puţini, încât să-şi plătească unii altora concediile medicale fictive, să-şi dea unii altora prime, deplasările mincinoase în străinătate etc.

×
Subiecte în articol: ne-am nĂscut În locul potrivit?