x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Eu aş pleca

19 Oct 2010   •   00:00
Ciprian
● cititor

România este cu mult în urma statelor civilizate. Atât din punct de vedere tehnologic, social şi mai ales moral. La noi, mentalitatea de bază este "mica ciupeală" şi să îi prostim pe oameni.

Lucrez în domeniul IT şi timp de şapte ani am avut proiecte în România şi în şapte ţări din Europa. Aceste ieşiri mi-au oferit ocazia să văd cum se lucrează cu adevărat în mediul performant, ce tehnologie se foloseşte şi mai ales modul în care cei din România asimilează această tehnologie.

Aş pleca pentru următoarele motive: dezvoltare profesională net superioară, mediu social mult mai bine definit şi cu valori clare (în Germania nu ai să vezi 4x4 în orice parcare, oameni cu haine foarte scumpe, dar fără salariu, manelişti, mizerie etc.).

În România, dacă eşti mai bun şi ai competenţe, nu poţi trece mai departe, deoarece fiica/fiul patronului trebuie să fie mai sus ca tine, chiar dacă e un zero barat.
Eşti umilit, ignorat şi tratat ca o cifră de politicieni, ţi se fură legal banii (eu plătesc 15 milioane CAS pe lună şi, dacă mă duc în spital... ce primesc? Virusuri, doi colegi de pat, camere insalubre şi plătesc tot, de la portar până sus şi apoi iarăşi la portar, că, deh, el e cheia şi lacătul în spital!).

Iubesc România, trecutul şi posibilităţile ei, dar, din păcate, sunt prea insignifiant să pot schimba ceva. Şi, decât să mă scald într-o viaţă plină de mizerie şi incertitudine, mai bine încerc să o îndrept şi să o definesc în altă parte, unde ştiu că pot să culeg roadele muncii mele.

Noi ne-am născut în locul potri­vit, dar, din păcate, s-au născut şi alţii care gândesc de la masă până la uşă... oameni care prin furt şi nesimţire au ajuns să-i conducă pe alţii mult mai competenţi.

Acesta e tristul adevăr: e mai uşor să conduci o sută de oameni cu patru clase decât zece cu master şi docto­rat.

×
Subiecte în articol: ne-am nĂscut În locul potrivit?