x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Campaniile Jurnalul Ne-am născut în locul potrivit? Îmi fac bagajele, ura şi la aeroport!

Îmi fac bagajele, ura şi la aeroport!

19 Oct 2010   •   00:00
● Adelina
● Cititoare


Statul nu pune preţ pe viaţa ta, ţi se reţin din salariul şi aşa ciuntit asigurări peste asigurări şi ajungi să îţi plăteşti singur investigaţiile gratuite, pentru că fondurile se termină repede sau pentru că eşti programat peste o lună-două, când deja poate fi prea târziu; nu există un sistem operaţional privind transplantul de organe, dar astea sunt vise atât timp cât în spital nu există mănuşi chirurgicale şi feşe, iar pacienţii îşi cumpără singuri medicamentele.

Mă deranjează mentalitatea înnapoiată, de genul "să moară şi capra vecinului", prostia, cât cuprinde. Tupeul, nesimţirea, golănia ridicate la rangul de virtuţi - te loveşti de toţi frustraţii care şi-au luat jeep-uri, şi-au scos ochelari de soare pe moacă şi te iau la bătaie că traversezi prea încet sau îţi trag un glonţ în cap, că li s-a părut lor că te-ai uitat câş. Totul e o bătaie de joc, un jaf pe bani publici - hoţii strigă "hoţii!".

Infrastructura este zero - avem doar 300 şi ceva de kilometri de autostradă şi drumuri care se numesc europene, dar arată ca unele comunale, transport feroviar preistoric. Am rămas cu tunelurile, podurile, metroul făcute de Ceaşcă; câţi kilometri de cale ferată sau câte staţii noi de metrou au făcut ăştia din '90 până acum? Justiţia practic nu există. Respect pentru om, pentru cetăţean - zero. Facem 1.000 de drumuri în 1.000 de locuri pentru un petic de hârtie, adeverinţă etc., pentru că funcţionarii sunt prea competenţi. Ce e România? Un loc nepotrivit. Mergi mai departe!

×
Subiecte în articol: ne-am nĂscut În locul potrivit?