x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Rămân

19 Oct 2010   •   00:00
Treia
● Cititor

Rămân, pentru că aşa am decis după ce mi-am terminat studiile în stră­i­nă­tate. Şi după porţia de dor acumulat în anii când îi secam pe cei de-acasă cu telefoanele doar ca să aud vorbindu-se limba mea.

Rămân, ca să demonstrez şi să-mi demonstrez că arealul ăsta e popu­lat de oameni corecţi şi muncitori în marea lor majoritate.

Rămân şi fac afaceri cu aceiaşi francezi ale căror bănci mi-au refuzat banii, din care doream să deschid o firmă, DOAR pentru că sunt ro­mân­că, şi nu pot să-i condamn. Toate, dar absolut toate canalele de televiziune sunt sufocate de emisiuni penibile, pline de ţigani, ţigănie şi ştiri denigratoare. Cei din afară asta văd pe străzile lor, asta văd pe posturile noastre, de unde să ştie că marea şi adevărata masă de români există şi sunt oameni valoroşi şi de încredere? Ne tăiem craca de sub picioare cu frenezie. Şefii televiziunilor noastre ne consideră un popor de alienaţi şi cred că ne dau ce ne place sau ce merităm, habar n-am. Dar ştiu că ne fac cel mai îngrozitor deserviciu posibil imaginii către exterior. Sunt principalii vinovaţi pentru modul în care suntem percepuţi de străini. Rămân şi aştept să crape în cloaca pe care au creat-o. Ei, prietenii şi finanţatorii lor, politicienii, şi acoliţii lor.

Rămân, pentru că sper că o vor face şi alţii şi, împreună, vom apuca vremuri mai bune.

Rămân, pentru că ştiu că ho­tă­rârea şi încrederea noastră vor spăla paraziţii care se îngraşă azi pe seama noastră.
NU poate fi altfel.

×
Subiecte în articol: ne-am nĂscut În locul potrivit?