x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Campaniile Jurnalul Nimic mai absurd! - Victima transformată în infractor

Nimic mai absurd! - Victima transformată în infractor

de Andreea Cascaval    |    Suzan Mehmet    |    06 Mai 2008   •   00:00

Un medic din Baia Mare a fost reţinut, în cursul lunii aprilie, la vama Valea lui Mihai, de către autorităţile ungare pentru că autoturismul proprietate personală pe care-l conducea, apărea într-o bază de date ca fiind furat în luna august 2007. În luna aprilie 2008, Artur Donica se



Un medic din Baia Mare a fost reţinut, în cursul lunii aprilie, la vama Valea lui Mihai, de către autorităţile ungare pentru că autoturismul proprietate personală pe care-l conducea apărea într-o bază de date ca fiind furat în luna august 2007. În luna aprilie 2008, Artur Donica se întorcea din oraşul Debrecen (Ungaria). Înainte de intrarea în ţară a fost reţinut pentru mai multe ore în sediul Poliţiei de Frontieră din Nyirabrany. Explicaţiile şi dovezile că el este proprietarul maşinii de drept au fost în zadar.


CALVARUL. În luna august 2007, tînărul se afla în concediu, în staţiunea Lido di Jesolo din Italia. Aproape de sfîrşitul sejurului, pe 24 august, Artur Donica a constatat că maşina i-a dispărut din parcare. A anunţat imediat carabinierii şi furtul a fost, evident, înregistrat. A doua zi, respectiv pe 25 august, autoturismul a fost găsit undeva lîngă hotelul în care era cazat. În următoarele ore postul de carabinieri a fost anunţat că maşina a reintrat în posesia proprietarului şi chiar s-a semnat un document care specifica faptul că autoturismul a fost recuperat. În aceeaşi zi, Artur Donica a părăsit Italia şi s-a întors în ţară. Pe 19 aprilie 2008, cînd se întorcea dintr-o plimbare în Ungaria, a început circul. Sau mai bine zis, bătaia de joc. După ce punctul vamal Valea lui Mihai a anunţat că un autoturism furat tocmai tranzitează zona, Poliţia de Frontieră din Nyirabrany l-a reţinut imediat pe cetăteanul român pentru cercetări, iar maşina a fost parcată în garajul instituţiei, unde se află, de-altfel, şi acum. " Am fost reţinut pentru că maşina condusă de mine, şi al cărei proprietar sunt, este declarată furată în Italia. Nimic mai absurd! Apoi mi s-a comunicat, în prezenţa traducătorului, că maşina va fi reţinută pe o perioadă nedefinită, pînă la elucidarea cazului. Eu am prezentat la vamă toate documentele maşinii, certificatul de înmatriculare, contractul de vînzare-cumpărare, asigurările, însă valabilitatea lor a fost considerată incertă. Mi s-a spus că ei vor aştepta confirmarea din Italia”, a declarat Artur Donica. După 6 ore de dat declaraţii, tînărul a fost eliberat şi a fost nevoit să se întoarcă în Baia Mare cu "ia-mă nene”. Deşi au trecut deja două săptămîni de la incident, proprietarul nu a intrat încă în posesia propriei maşini, reţinută în continuare la sediul Poliţiei de Frontieră Nyirabrany. Când a întrebat autorităţile ungare când îşi va recupera maşina, acestea i-au raspuns că durează săptămâni.

×
Subiecte în articol: cetateanul